Spausdinti

Nepretenduoju į išradėją ir tikrai neketinu keksiukų pristatyti kaip naujienos. Bet gal dar nebandėte patiekti jų vietoj torto? Tiksliau, kiekvienam svečiui pasiūlyti po mažą tortelį–keksiuką? Juos daug patogiau neštis į mokyklą ar darželį, kai yra proga.

Ant keksiukų uždėkite labai paprastai paruošiamo maskarponės sūrio ir grietinėlės kremo karūnėles, ir tokie maži tortai pradžiugins bet kurį vaiką

 

Vaniliniai keksiukai

1
komentarai
57
Reklama
41010
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

180 g miltų
4 kiaušinių
200 g cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
150 g sviesto
100 ml pieno
vanilinio ekstrakto, cukraus ar ankšties

Šokoladiniam kremui reikės:

200 g riebios grietinės
100 g juodojo šokolado

Grietinėlės ir sūrio kremui reikės:

100 ml riebios grietinėlės
250 g maskarponės sūrio
2 šaukštų cukraus pudros
vanilės esktarkto ar pusės ankšties grūdelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

Gaminame keksiukus:

1

Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakame elektriniu plakikliu; jų masė turi padvigubėti.

2

Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberiame į purią kiaušinių masę.

3

Puodelyje išlydome sviestą, į jį supilame pieną ir pamažu įmaišome į kiaušinių plakinį.

Reklama
41011
4

Miltus kruopščiai sumaišome su kepimo milteliais ir druska, juos įsijojame į tešlą ir lengvai išmaišome.

5

Keksiukų kepimo formoje išdėliojame kepimo formeles, į kiekvieną jų pilame po 1–2 šaukštus tešlos ir šauname į 200 °C kepti 10 minučių, vėliau kaitrą sumažiname iki 180 °C ir kepame dar 10 minučių.

 

Plakame kremą ir puošiame keksiukus:

1

Į dubenį sukrečiame sūrį ir supilame grietinėlę.

2

Suberiame cukraus pudrą ir įlašiname vanilės ekstrakto ar suberiame pusės ankšties grūdelius. Išplakame elektriniu plakikliu.

3

Paruoštu kremu puošiame atvėsusius keksiukus. Kremą užtepame peiliu, o viršūnėles papuošiame uogomis, sausainių trupiniais ar mažais saldainiukais. Figūrines kepures galima suformuoti konditeriniu švirkštu.

Reklama
41011
Ingredientai
Alternatyva

Kremą galite pamarginti šokoladu – tereikia įmaišyti 50 g smulkiai tarkuoto šokolado.

Jei norite, kremą nuspalvinkite maistiniais dažais.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. sveika Beata 😉 noreciau paklausti, viena karta gaminau jusu keksiukus siuos ir man labai jautesikiausinis ;/ ka man daryti kad jie tai nesijaustu?

  2. O sakykit, miltų tikrai reikia tiek nedaug, nes tešla gaunasi skystoka. Ar ji tokia ir turi būti?

  3. Sveiki,kepiau palei jusu recepta keksiukus, taciau vidus gavosi zalias, atrodo kilo, bet neiskepe taip kaip turetu buti.

  4. Labas,Beata, norėjau paklausti ar dar filmuoji laidas per televizorių, nes labai norėčiau kažką kartu pagaminti.
    O jei filmuoji tai per kurį kanalą nors gal galėtum pasakyti?

  5. Laba diena ,as tik 10 metu mergaite ir man labai patinka kepti bus mociutes gimtadienis ir noriu iskepti kaska skanaus:) ar jie tiks gimtadieniuj?

  6. Labai skanūs keksiukai gavosi, tokie maži biskvitukai. Kremui šį kartą neturėjau produktų, bet kepdama kitą kartą būtinai jį padarysiu.

  7. Kepiau keksiukus pagal sita recepta, man jie kepimo eigoje susprogo ir isbego :/ kodel taip galejo nutikti?

Rašyti komentarą