8241
Beatos virtuvė

Trinta žirnelių sriuba

(3)
Reikės:
  • 400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 2 obuolių
  • 1,5 litro daržovių sultinio
  • 1 vidutinio ar pusės svogūno galvos
  • 1 česnako skiltelės
  • šaukštelio sviesto arba šlakelio grietinėlės
  • druskos, pipirų
  • kietojo sūrio pabarstymui

Nors ne tik vaikai, bet ir nemažai suaugusiųjų jautriai reaguoja į žalios spalvos maistą, žirnelis neabejotinai yra visų mylimas ir garbinamas Žaliasis princas. Mano močiutė specialiai mums su sese Odeta pasėdavo porą žaliųjų žirnelių lysvių, ir koks malonumas būdavo juos lukštenti…

Šaldytų žaliųjų žirnelių visada turiu savo šaldytuve, ir jums rekomenduoju juos įtraukti į budinčių produktų sąrašą.

Šią sriubą siūlau virti tada, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą. Sriuba salsva ir lengvai įsiūloma bet kuriam vaikui.

 

 

Verdame sriubą:

  1. Nulupame ir supjaustome svogūną, česnako skiltelę.
  2. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais.
  3. Į puodą pilame kelis šaukštus aliejaus ir pakepiname svogūną, pabaigoje įspaudžiame česnaką.
  4. Supilame sultinį, suberiame obuolius ir žirnelius, verdame apie 7–8 minutes.
  5. Sutriname maisto smulkintuvu, pasūdome, įberiame pipirų ir įdedame šaukštelį sviesto ar įpilame grietinėlės, ant viršaus pabarstome sūrio.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Lina parašė:

    O su koncerduotais Tinka?

  2. Jurga parašė:

    Ačiū, Beata!

    Sriuba išbandyta šiandienos pietums- ji tokia lengva, kad niekaip nepavyko pasisotinti vienu dubenėliu:).

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.