Nors ne tik vaikai, bet ir nemažai suaugusiųjų jautriai reaguoja į žalios spalvos maistą, žirnelis neabejotinai yra visų mylimas ir garbinamas Žaliasis princas. Mano močiutė specialiai mums su sese Odeta pasėdavo porą žaliųjų žirnelių lysvių, ir koks malonumas būdavo juos lukštenti…
Šaldytų žaliųjų žirnelių visada turiu savo šaldytuve, ir jums rekomenduoju juos įtraukti į budinčių produktų sąrašą.
Šią sriubą siūlau virti tada, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą. Sriuba salsva ir lengvai įsiūloma bet kuriam vaikui.
Verdame sriubą:
Nulupame ir supjaustome svogūną, česnako skiltelę.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais.
Į puodą pilame kelis šaukštus aliejaus ir pakepiname svogūną, pabaigoje įspaudžiame česnaką.
Supilame sultinį, suberiame obuolius ir žirnelius, verdame apie 7–8 minutes.
Sutriname maisto smulkintuvu, pasūdome, įberiame pipirų ir įdedame šaukštelį sviesto ar įpilame grietinėlės, ant viršaus pabarstome sūrio.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
O su koncerduotais Tinka?