8241
Beatos virtuvė

Naminis kebabas

(21)
Reikės:
  • pilno grūdo tortilijų ar lavašo lakštų
  • 250-300 g vištienos šlaunelių be kaulo
  • 1 šaukšto natūralaus jogurto
  • 1 šaukštelio džiovintų mėtų
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • druskos
  • aliejaus kepimui.
  • Daržovių įdarui:
  • 1/3 šviežio kopūsto
  • 1 morkos
  • 1 aitriojo čili pipiro
  • žiupsnio kumino
  • druskos
  • žiupsnelio cukraus
  • 1 šaukšto balto vyno acto/citrinos sulčių.
  • Padažui:
  • 1 marinuoto agurkėlio
  • 1 šviežio agurko
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1 šaukšto majonezo
  • citrinos sulčių

  1. Kąsnio dydžio gabalėliais supjaustome vištieną ir pamarinuojame su šaukštu jogurto, žiupsniu druskos, raudonėliais ir džiovintomis mėtomis. Mėsą marinate galima palaikyti ir pusvalandį, bet galima ir pernakt, jei turime laiko.
  2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame ant didelės kaitros apkepame vištienos gabalėlius, kad jie apskrustų, mėsa pilnai iškeptų. Iškeptus gabalėlius trumpam atidedame į šoną.
  3. Šiaudeliais arba stambia burokine tarka sutarkuojame morką, plonai supjaustome kopūstą ir aitrųjį pipirą. Daržoves sudedame į dubenį, apšlakstome actu, pagardiname druska, maltu kuminu ir žiupsneliu cukraus rūgštelei subalansuoti. Viską išmaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti, pasimarinuoti.
  4. Gaminame padažą: smulkiai supjaustome abiejų rūšių agurkėlius ir sumaišome su likusiais ingredientais.
  5. Gaminame kebabą: ant tortilijos ar lavašo tepame padažą, ant viršaus dedame vištienos ir daržovių ir suvyniojame į suktinuką. Kebabą galima valgyti iškart arba prieš tai dar apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kad lavašas/tortilija sušiltų ir apskrustų.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 2,73 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Živilė parašė:

    Tikrai labai skanu 🙂

  2. Eglė parašė:

    Labai labai skanu, iškart parašiau sesei, kad nebepirktų kebabų, naminiai patys geriausi 🙂

  3. Ingrida parašė:

    Labai laba labai skaniai gavosi, tikrai verta išbandyti šį receptą.

  4. Jurgita parašė:

    Labai skanu, bet dar skaniau, jei lavašą ar tortiliją pašildoma sausoje įkaitintoje keptuvėje.

  5. Aiste M. parašė:

    Tiesiog nerealu pakepinus iš abiejų pusių senoje vaflinėje(esta-2), tortilija man asmeniškai priimtinesnė, nes lavašas linkęs labiau virsti į lūžtantį/trupantį pagrindą, o tortilija apskremba, bet išlieka traški ir minkštesnė 🙂

  6. Meta parašė:

    Labai norėtus sužinoti kaip galima išsikepti namuose lavašą ar tortiliją…

  7. Loreta parašė:

    http://www.ciliukas.lt/naminis-lavasas/ as netgi kiausinio nedejau (mano mergyte alergiska kiausiniams ir labai skaniai gavosi. Tik keptuve mano per maza (24 cm skersmens) tai ir lavasiukai ne itin dideli isejo. Odar idejus i keptuve kepti iskociota tesla- ji susitraukia truputi.

  8. Liutauras parašė:

    sveiki kebabas isejo labai skaniai ir as ant virsous dejau dar pomidoro ir apkepu po to 5minutes

  9. Eglė parašė:

    Padažas toks paprastas, bet tooks skanus 🙂 ačiū!

  10. Laura parašė:

    Kur gauti džiovintų mėtų?

  11. Gabija parašė:

    O kebabo nereikia pakepti orkaitėje? Nes paprastai jie šilti būna 🙂

  12. Lukas parašė:

    o galima uzsisaldyt neiskeptus kebabus ateiciai?

  13. dovile parašė:

    Sveiki o agurkelius I padaza kaip susmulkinat?

  14. skaiste parašė:

    O jei pasildysime nieko neasitiks?
    Ir ar butina kumino

  15. Rūta parašė:

    Paprasta, bet tikrai labai skanu! Grietinę keičiau natūraliu jogurtu, ir įdėjau česnako.

  16. Kotryna parašė:

    Miela Beata, sakykite, ar nereikia pakepti morkų su kopūstu? Ar jie nesijaučia lavaše kieti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.