8241
Beatos virtuvė

Moliūgo ir rudojo cukraus pyragas

(15)
Reikės:
  • 300 g moliūgo
  • 200 g rudojo cukraus
  • 150 g sviesto
  • 1 šaukšto grietinės
  • 4 kiaušinių
  • 100 g speltos miltų
  • 100 g maltų migdolų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio nutarkuotos apelsinų žievelės
  • 1/2 arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukšto apelsinų cukatų
  • žiupsnio druskos
  • Trupiniams:
  • 30 g šalto sviesto
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 2 šaukštų speltos miltų
  • 2 šaukštų maltų migdolų.

  1. Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, po vieną įplakame kambario temperatūros kiaušinius. Viską plakame, kol susidarys baltas purus kremas.
  2. Sudedame grietinę, išmaišome. Abiejų rūšių miltus persijojame kartu su prieskoniais ir kepimo milteliais ir beriame į sviesto masę ir išmaišome, kol neliks sausų miltų ruožų.
  3. Stambia burokine tarka sutarkuojame moliūgą ir įmaišome į tešlą.
  4. Gaminame trupinius: pirštais sumaigome sviestą su cukrumi ir miltais, kad gautųsi drėgną smėlį primenantys trupiniai.
  5. Tešlą supilame į pasiruoštą, kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepinio viršų barstome trupiniais ir kepame iki 180 laisnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, ar net valandą su trupučiu. Ar pyragas iškepė, galima patikrinti mediniu pagaliuku, įbestu į kepinio vidurį. Jei jį ištrauksite švarų, neaplipusį trupiniais – pyragas iškepė. Geriausia jį pjaustyti jau atvėsusį.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,91 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Greta parašė:

    Laba diena,

    labai butu malonu jeigu receptas parasytas, nes video, deja, neleidzia paziureti (esu uzsienyje), raso:
    Program could not be loaded

    aciu :))

  2. Kotryna parašė:

    Anksčiau leido žiūrėti, įdėkite video atgal, prašome 🙂 . Visų tos laidos receptų nerodo :/

  3. Raima parašė:

    Prasau parasyti pyrago gaminimo eiga.ačiu

  4. ramune parašė:

    Miela Beata, turiu pro00blemą su pyragais-sukrenta!!! ir šis-regis iškilo, išėmus po 50 min.(viršus jau buvo gerokai apskrudęs) palikau atvėsti- o jis sukrito. prapjovus pasirodo skystas. Kaip suprast? Juk kepiau net ijgiau nei rekomendavot. Gal galit parašyt kokią programą naudojat, kokioje lentynoje kepate? Ogal čia reikalas dar kame?

  5. deimantė parašė:

    Beata, kuo pakeisti speltos miltus? ar galima i paprastus kvietinius?
    Ar nieko blogo, jei vietoj farino naudociau paprasta rudaji cukru?
    Aciu Jums:)

  6. Mamytė parašė:

    Superinis moliūgų pyragas, kepiau ir visus vaišinui. Super super super 🙂

  7. Dovilė parašė:

    Kur dingo šio pyrago gaminimo receptas, dabar moliūgų rojus, gerai būtų iškepti…

  8. Inga parašė:

    Labai geras, nors ne viska pagal recepta dejau. Ypac trupiniai ant virsaus priduoda gero skonio. Man nesukrito

  9. Giedre parašė:

    Gal galetu kas pasakyti ka su moliugu daryti? Neberodo video.
    Mazdaug suprantu ka su kitais produktais daryt 🙂

  10. Loreta parašė:

    Miela Beata, pernai kepėme pyragą pagal Jūsų receptą, nuostabus gavosi. Šiemet irgi visi tokio tikisi, bet video apie gaminimo eigą neberodo… gal galėtumėte parašyti bent keliais sakiniais, būčiau nepaprastai Jums dėkinga. Labai norėtume kepti šiandien…:)

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Loreta, sviestą gerai išsukite su cukrumi, sudėkite grietinę, miltus persijokite kartu su prieskoniais ir sudėkite į sviesto masę, išmaišykite, suberkite moliūgus. Trupiniams viską irgi kartu sumaišykite, pirštais sutrinkite. Supilkite tešlą į pasiruoštą skardą, apvalią ar stačiakampę, užbarstykite trupinius ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (180-190C) ir kepkite apie 50-60 minučių, ar net valandą, jei kepsite stačiakampėje formoje, kuri aukšta. sėkmės

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.