8241
Beatos virtuvė

Marokietiški baklažanai

(2)
Reikės:
  • 2 baklažanų
  • 3 šaukštų koncentruotos pomidorų pastos
  • 5-6 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto malto kumino
  • druskos
  • pipirų
  • kalendros žolės
  • uoginės paprikos miltelių
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • pusės citrinos sulčių
  • lavašo
  • alyvuogių aliejus
  • džiovintų čiobrelių
  • sezamo sėklų
  • raudonėlio

  1. Nepjaustytus baklažanus dedame kepti į 200 laipsnių orkaitę apie valandą, kol jie visiškai iškeps.
  2. Į keptuvę pilame 4 šaukštus alyvuogių aliejaus ir ant ne pernelyg didelės kaitros pakepiname smulkiai sutrintus česnakus ir maltas kumino sėklas. Į keptuvę siunčiame ir 2 šaukštus koncentruotos pomidorų pastos, gerai išmaišome ir dar pakaitiname.
  3. Iškepusius baklažanus trumpai paliekame atvėsti, kad lupdami nenudegtume pirštų. Kai jau bus įmanoma, pirštais nuimame odelę, baklažano minkštimą truputį pasmulkiname ir siunčiame į keptuvę su prieskoniais, išmaišome.
  4. Jei atrodo, kad trūksta, pilame į keptuvę dar 1-2 šaukštus aliejaus ir sudedame likusią pomidorų pastą, viską išmaišome.
  5. Į keptuvę įspaudžiame pusės citrinos sultis,  beriame druskos ir juodųjų pipirų. Galiausiai beriame kapotų kalendrų lapelių ir išmaišome.

Gaminame lavašo traškučius:

  1. Lavašo duoną suplėšome gabaliukais ir patepame alyvuogių aliejumi, pabarstome sezamų sėklomis, raudonėliais, čiobreliais ir trupučiu uoginės paprikos. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių, kol paskrus,
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Agne parašė:

    kaip galeciau pasigaminti si recepta jeigu nera darbo eigos!??!!??!!!!!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.