Spausdinti

Lankašyro karštas puodas

0
komentarai
1
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
55 min.

Reikės:

apie 500 g veršienos arba ėrienos kumpio
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
rozmarino lapelių nuo vienos šakelės
100 ml vandens ar sultinio
2 šaukštų miltų
5-6 bulvių
40 g sviesto
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Plonomis juostelėmis supjaustome mėsą, pagardiname druska ir pipirais ir išmaišome. Ant mėsos beriame 2 šaukštus miltų ir pamaišome, kad pasiskirstytų tolygiai.

2

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame mėsą iš abiejų pusių kol lengvai paskrus ir paruduos. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės ir atidedame į kepimo indą, tinkamą kepti orkaitėje.

3

Toje pačioje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną ir morkas, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Apkepusias daržoves sudedame į kepimo indą ant mėsos.

4

Į tą patį kepimo indą pilame apie 100 ml vandens arba sultinio – papildomas skystis padės susidaryti padažui. Ant viršaus beriame rozmarinų lapelius ir tolygiu sluoksniu paskleidžiame plonai peiliu arba mandolina supjaustytas bulves.

5

Kepimo indą siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 40-45 minutes. Šiam laikui praėjus bulves dar patepame trupučiu lydyto sviesto ir perstatome kepimo indą orkaitėje kuo aukščiau keitinimo elementų – kad gražiau paskrustų. Kepame dar apie 10-15 minučių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą