Plonomis juostelėmis supjaustome mėsą, pagardiname druska ir pipirais ir išmaišome. Ant mėsos beriame 2 šaukštus miltų ir pamaišome, kad pasiskirstytų tolygiai.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame mėsą iš abiejų pusių kol lengvai paskrus ir paruduos. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės ir atidedame į kepimo indą, tinkamą kepti orkaitėje.
Toje pačioje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną ir morkas, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Apkepusias daržoves sudedame į kepimo indą ant mėsos.
Į tą patį kepimo indą pilame apie 100 ml vandens arba sultinio – papildomas skystis padės susidaryti padažui. Ant viršaus beriame rozmarinų lapelius ir tolygiu sluoksniu paskleidžiame plonai peiliu arba mandolina supjaustytas bulves.
Kepimo indą siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 40-45 minutes. Šiam laikui praėjus bulves dar patepame trupučiu lydyto sviesto ir perstatome kepimo indą orkaitėje kuo aukščiau keitinimo elementų – kad gražiau paskrustų. Kepame dar apie 10-15 minučių.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Nuostabus receptas! Pavyko iš pirmo karto, todėl vis kartoju ir kartoju 🙂