Spausdinti

Lankašyro karštas puodas

0
komentarai
1
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
55 min.

Reikės:

apie 500 g veršienos arba ėrienos kumpio
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
rozmarino lapelių nuo vienos šakelės
100 ml vandens ar sultinio
2 šaukštų miltų
5-6 bulvių
40 g sviesto
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Plonomis juostelėmis supjaustome mėsą, pagardiname druska ir pipirais ir išmaišome. Ant mėsos beriame 2 šaukštus miltų ir pamaišome, kad pasiskirstytų tolygiai.

2

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame mėsą iš abiejų pusių kol lengvai paskrus ir paruduos. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės ir atidedame į kepimo indą, tinkamą kepti orkaitėje.

3

Toje pačioje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną ir morkas, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Apkepusias daržoves sudedame į kepimo indą ant mėsos.

Reklama
41011
4

Į tą patį kepimo indą pilame apie 100 ml vandens arba sultinio – papildomas skystis padės susidaryti padažui. Ant viršaus beriame rozmarinų lapelius ir tolygiu sluoksniu paskleidžiame plonai peiliu arba mandolina supjaustytas bulves.

5

Kepimo indą siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 40-45 minutes. Šiam laikui praėjus bulves dar patepame trupučiu lydyto sviesto ir perstatome kepimo indą orkaitėje kuo aukščiau keitinimo elementų – kad gražiau paskrustų. Kepame dar apie 10-15 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą