8241
Beatos virtuvė

Keptos bulvės

(0)
Reikės:
  • 1 kg bulvių
  • žiupsnio šviežių arba džiovintų rozmarinų
  • žiupsnio šviežių arba džiovintų čiobrelių
  • šaukštelio medaus
  • pusės citrinos sulčių
  • druskos, pipirų
  • -Paprikų ryškiam padažui reikės:
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 pomidoro
  • pusės citrinos sulčių
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • saujelės kalendrų
  • druskos
  • -Varškės švelniam padažui reikės:
  • 1 nedidelio agurkėlio
  • 100 g varškės
  • 4–5 šaukštų kefyro
  • pusės citrinos sulčių
  • druskos

1. Bulves supjaustome skiltelėmis.
2. Į bulves įdedame rozmarino, čiobrelių, kmynų, medaus, citrinos, druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Viską sumaišome.
3. Bulves išklojame skardoje ir kepame 210 temperatūros orkaitėje.
4. Pasiruošiame paprikų padažą: paprikas apdeginame ant ugnies. Nulupame jų odelę. Į trintuvę dedame paprikas, pomidorus, įspaudžiame citrinos sultis, įpilame alyvuogių aliejaus ir viską sutriname. Į padažą įmaišome susmulkintą kalendrą. Į padažą įdedame aitriųjų susmulkintų pipirų, ir druskos.
5. Pasiruošiame varškės padažą: smulkiai supjaustome agurkus ir česnaką. Ant česnako užberiame druskos ir sutriname. Susmulkiname mėtas ir krapus. Sumaišome agurkus, česnaką ir žalumynus. Įdedame pertrintą/sumaltą varškę, kefyrą ir įspaudžiame citrinos sultis. viską sumaišome.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,73 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.