Spausdinti

Pyragas „Havajietiška svajonė”

0
komentarai
16
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Biskvitui:

2 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
2 stiklinių miltų
100-150 g kapotų migdolų
1 šaukštelio kepimo miltelių
druskos
didesnės skardinės kubeliais pjaustytų konservuotų ananasų ir sirupo joje
50-70 g tirpinto juodo šokolado
sviesto (skardai patepti)

Glajui:

80-100 g sviesto
1/2 stiklinės cukraus pudros
2 indelių (po 185 g) natūralaus skonio lydyto sūrio kremo.

Puošimui:

uogų – sezoninių arba džiovintų spanguolių, razinų
migdolų drožlių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki standžių putų. Supilame lydytą šokoladą ir dar paplakame.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska ir įmaišome į kiaušinių masę. Į tešlą suberiame kapotus riešutus ir sudedame ananasų gabaliukus.

3

Tešlą perpilame į kepimo popieriumi ištiestą arba sviestu pateptą skardą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

4

Gaminame glajų: išlydome sviestą kartu su sūreliu ir cukraus pudra, kol susijungs į vienalytę masę.

5

Iškepusį pyragą pilnai atvėsiname ir tik tada apliejame glajumi. Viršų puošiame migdolų skiedrelėmis ir džiovintomis ar šviežiomis uogomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Esu labai didelė pyragų mėgėja, tiesiog maniakė, bet…. tikrai neskanu….Prastas pirktinis pyragas…. Labai prasta tešla, o padažas…saldu ir tiek…. Trys stiklinės cukraus viskam, tiesiog cukraus bomba, bet ne daugiau…..

  2. Norejau pasiteirauti, koki tinkamiausia butu naudoti lydyta suri ruosiant glaju? kokios firmos? ir kokio ieskoti?

  3. Perskaiciau recepta, paziurejau visa gaminimo procesa, bet nepaskaiciau komentaru, tu , kurioms NEPAtIKO, „tikrai neskanu” dar pagooglinau radau irgi komentara „2karta nekepciau” pagalvojau, na, stai pradejau viska, jau ir laikas pasauti i orkaite kepti (o pyragas tikrai „ne biudzetinis” …Kepe jis pas mane beveik valanda laiko, ir gavosi TOKS SKANUS!!!! Glajui naudojau 1 indeli „Panemunes pievu lydyto surelio” ir cia tikrai nera „skonio reikalas” labai skanus ir nestandartinio skonio pyragas 🙂
    Norejau padekoti Beatai uz sia nuostabia filmuota gaminimo eiga ir sveciui uz recepta!!! ir antra bei N kartu kepsiu !!! 🙂

  4. Nuostabus ,dukra kepė jau kelis kartus ir patiko visiems,aš pagaminsiu jį šveicarams ,pažiūrėsim kaip jie įvertins 😉

  5. Teko ragauti būnant svečiuose,man patiko,lyg truputį primena mukataną,teisingai Renata sakė,kad visa esmė glajuje,taip,skanu.Reiks bandyti iškepti ir savo svečiams

  6. Gyvenu Anglijoje, ar negaletumete parasyti ka butu galima naudoti vietoj lydito surelio. Ar pavizdziui Filadelfijos suris be priedu?

  7. Kepiau jau gal kokius 6 kartus ir manau, tai dar ne pabaiga. Kažkam per saldu, tai mažinkite cukrų. Aš šį pyragą esu savaip pasitobulinusi, be to, kepdama pasikoregavau cukrų pagal savo skonį, dedu jo 0,7 st. ir naudoju rudą cukrų, ne baltą, vadinasi, šis cukrus dar mažiau saldumo turi. Visi valgytojai būna sužavėti ir sako, kad labai gaivus, ne per saldus ir nepabodęs. Galima sakyti turiu savo mėgiamo pyrago receptą

  8. Nuostabus pyragas, puikus glaistas:) labai dziaugiuosi atradusi si recepta, aciu Renatai ir aciu Beatai! 🙂

  9. „nuostabus pyragas. mano vyras nemegsta ananasu, bet siame pyrage jam tiko ir patiko. Kepiaiu 3 kartus, kepsiu ir vel savo gimtadieniui 😉

Rašyti komentarą