Spausdinti
Porcijos
4 asm.

Reikės:

6-8 bulvių
1 šaukšto ciberžolės
1 aitriosios paprikos
1 svogūno
saulėgrąžų aliejaus kepimui
2 vidutinių pomidorų
pusės šaukšto kumino sėklų
1 šaukštelio kalendros
1 šaukštelio malto kumino
2 cm imbiero šaknies
5 šaukštų natūralaus jogurto
šviežios kalendros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves supjaustome kubeliais, įdedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu, įbarstome ciberžolės ir apverdame.

2

Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname keptuvėje su aliejumi.

3

Supjaustome čili pipirą ir įmaišome į svogūną. Pakepiname.

4

Pomidorus supjaustome gana dideliais kubeliais.

5

Į svogūnus ir pipirą dedame kumino sėklų, maltą kuminą, kaliandrą ir tarkuotą imbierą. Trumpai pakaitiname.

6

Apvirtas, nusausintas bulves sudedame į keptuvę prie svogūnų ir prieskonių. Įdedame pomidorus ir viską išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname apie 10-15 minučių.

7

Pabaigoje įdedame natūralaus jogurto ir išjungiame ugnį. Įdedame šviežios kalendros ir viską išmaišome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kaip nepratusiai prie aštraus maisto, naudočiau žymiai mažiau imbiero ir čili pipiro. Mano karyje atsidūrė ne pats aštriausias čili ir dar be sėklų, o imbiero apie 2 cm, bet buvo gerokai per aštru. Gal imbieras buvo labai šviežias 🙂 Be to, labai svarbu pasirinkti sultingus, gal net labiau vandeningus pomidorus, nes maniškis karis išėjo gana sausas. Bet norėdama numaldyti degantį liežuvį uždėjau nemažai islandiško skyr jogurto, kuris puikiai tiko. Labai greitas ir paprastas receptas.

  2. Ačiū, kad įkeliate tokių paprastų receptų. Manau, kad tai, jog tiek mažai ingridientų, labai gerai atkleidžia kaip naudoti prieskonius: receptuose su daug ingridientų kartais neaišku iš ko koks skonis atkeliauja. Taip pat smagu, kad receptas nereikalauja didelių išlaidų, susipirkus prieskonius paskiau jau vos už kelis eurus gali gaminti ir gaminti šį patiekalą. Tai labai džiugina, kadangi kartais norisi pagaminti kažką kitokio, tačiau nevisada gali sau leisti išlaidauti. 🙂 Dėkui

Rašyti komentarą