8241
Beatos virtuvė

Aštri žirnių sriuba

(0)
Reikės:
  • 1 svogūno,
  • 1 stiklinės skaldytų žirnių,
  • 300 g moliūgo gabalo,
  • kiaušinio dydžio imbiero šaknies,
  • 3 česnako skiltelių,
  • 1 aitriosios paprikos,
  • aliejaus kepimui,
  • 1 šaukšto ciberžolės miltelių,
  • 1 šaukšto kario miltelių,
  • 1 šaukšto kumino miltelių,
  • 1 šaukšto kumino sėklų,
  • 1-1.5 l vandens.

1. Ant ugnies palaikome aitrųjį pipirą, kad iš visų pusių truputį pajuoduotų – tokiu būdu sriuba įgaus ryškesnio skonio.
2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname puode su trupučiu aliejaus.
3. Smulkiai supjaustome imbierą ir kartu su aitriąja paprika sudedame į svogūnus ir česnaką.
4. Tuomet sudedame ciberžolę, kumino miltelius ir sėklytes, karį ir viską išmaišome bei pakaitiname, kad prieskoniai sušiltų.
5. Supjaustome moliūgą ir įdedame į puodą su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Viską pakepiname.
6. Tuomet į puodą supilame skaldytus žirnius ir viską užpilame vandeniu. Verdame apie valandą, kol žirniai gerai suvirs.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.