Spausdinti

Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir konservuotų žirnelių, ir šviežių (tai yra šaldytų, tik vos apvirtų), niekada nepamirštu obuolio, o šviežias agurkas taip pat fantastiškai gerina ir skaistina skonį. Į majonezą įmaišau apelsinų ar citrinų sulčių.

Baltoji mišrainė su apelsinų sultimis pagardintu majonezu

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Mišrainei:

5 bulvių
3 morkų
200 g konservuotų žirnelių
100 g šaldytų žirnelių
3 marinuotų ar raugintų agurkų
1 ilgavaisio ar 2 trumpavaisių agurkų
1 obuolio
druskos, pipirų

Majonezo padažui:

4–6 šaukštų mėgstamo majonezo
½ apelsino sulčių
1 šaukšto citrinų sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves ir morkas išverdame su lupenomis. Svarbu nepervirti! Daržovėms suminkštėjus, nupilame karštą vandenį ir užpilame šaltu, kad jos nustotų virusios. Palaukiame, kol atvės. Daržoves galite išsivirti iš vakaro.

2

Dabar pasiruošimai ir pjaustymas visų kitų dalykų: šaldytus žirnelius beriame į puodą, užpilame vandeniu ir leidžiame jam užvirti, po to iš karto išjungiame ugnį. Nukošiame, paliekame nuvarvėti.

3

Virtas atvėsusias bulves ir morkas nulupame, supjaustome mažais kubeliais.

4

Marinuotus ar raugintus agurkus taip pat supjaustome smulkiai. Žalią agurką perpjauname išilgai, išskobiame dalį sėklyčių (jose daug vandens, juk nenorime, kad mūsų mišrainė būtų šlapia) ir supjaustome smulkiais kvadratėliais.

5

Paskutinį, kad nepatamsėtų, nulupame ir smulkiai supjaustome obuolį.

6

Nusunktus konservuotus žirnelius, apvirtus ir nusausintus šviežius žirnelius suberiame į dubenį su pjaustytomis daržovėmis, įberiame druskos ir pipirų.

7

Majonezą sumaišome su apelsinų ir citrinų sultinis, sukrečiame į mišrainę, išmaišome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą