8241
Beatos virtuvė

Balandėlių pyragas

(3)
Reikės:
  • 1 savojinis kopūstas
  • 200 g maltos kiaulienos
  • 200 g maltos jautienos
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1 svogūnas
  • 1 poras
  • 4 česnako skiltelės
  • 400 g pievagrybių
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 morkos
  • 70 g grikių
  • 1 cukinija
  • Žiupsnis kmynų
  • Sauja petražolių
  • 50 g sviesto

Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams.

O pradžia šio pyrago visai tokia pati, kaip ir įprastų balandėlių: kopūsto galvą apverdame dideliame puode, kad labai šiek tiek suminkštėtų ir lengvai nusiimtų nuo koto. Nuimtus lapus atidedame, kad nuvarvėtų perteklinis vanduo ir kopūsto lapai šiek tiek suminkštėtų.

Gaminame įdarą. Erdvioje keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkiai pjaustytus svogūną ir porą. Smulkiai supjaustome arba burokine tarka sutarkuojame morkas ir jas suberiame į keptuvę prie svogūnų. Supjaustome grybus, sudedame juos į keptuvę. Viską pagardiname druska ir juodaisiais pipirais ir vis pamaišydami pakepame, kol daržovės kiek suminkštės.

Į keptuvę sudedame mėsą. Ją pagardiname kmynais, įtarkuojame česnako skilteles ir maišydami kepame, kol šiek tiek apkeps ir nebebus visiškai žalia. Galų gale sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą cukiniją, didelę saują smulkiai pjaustytų petražolių ir gerai išmaišome.

Į įdarą suberiame nevirtus ir nebrinkintus grikius, išmaišome. Jie išvirs ir suminkštės bekepdami orkaitėje.

Statome pyragą. Atsegamą 24 cm skersmens kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi. Dungną bei šonus papildomai ištepame sviestu, kad kopūstas gražiai ir gardžiai apkeptų.

Į kepimo formą klojame kelis (3-4) kopūstų lapus, kad jais ištiestume visus šonus ir dugną nepalikdami plikų tarpelių. Į vidų sudedame apie trečdalį paruošto įdaro. Jį uždengiame kitais kopūsto lapais – taip ir sluoksniuojame, kol sunaudosime visą įdarą. Nevengiame paspausti, kad nepaliktume didelių oro tarpų – viskas turi glaudžiai susijungti. Pabaigoje viršutinius kopūsto lapus gražiai suguldome, užspaudžiame. Pagardiname žiupsneliu druskos ir uždedame dar kelis gabalėlius sviesto.

Kepame pyragą 45-60 minučių karštoje, apie 190 laispnių įkaitintoje orkaitėje.

Balandėlių pyragą valgome išėmę iš kepimo formos, o tam reikia ant kepimo formos viršaus uždedėti lėkštę (didesnio skersmens, nei naudojama forma) ir viską apversti aukštyn kojom. Apskrudęs pyrago viršus turi likti apačioje.

ba

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Arabas parašė:

    O kokio skanumo ojojoj

  2. Irma parašė:

    O tiktų paprastas kopūstas?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.