Kaip paruošti:
1. Į puodą arba keptuvę pilame pusę aliejaus. (Indas turėtų būti su dangčiu, nes vėliau reikės troškinti).
2. Svogūnus nulupame ir supjaustome riekelėmis. Pakepiname aliejuje, kad suminkštėtų.
3. Dedame ten smulkintą česnaką. Palaukiame, kol pasklis aromatas, supilame likusį aliejų.
4. Supjaustome baklažaną maždaug 1 cm pločio riekelėmis, tada tas riekeles daliname į maždaug tris dalis. Apkepame baklažaną keptuvėje.
5. Sudedame cukiniją, pjaustytą kvadratėliais bent 2 cm aukščio. Pakepiname porą minučių, viską pamaišome.
6. Sudedame prieskonius: žoleles, druską, pipirus ir pomidorus bei balzamiko actą.
7. Paliekame kokiai valandai troškintis ant nedidelės ugnies.
Niekas taip neskatina kūrybiškumo virtuvėje, kaip retas lankymasis parduotuvėse…
O kodėl ne? Jei gera keptuvė, aliejaus iš viso nereikia, nes baklažanai išskiria riebaliuką 😉
Baklažanas išskiria vandenį, kurio turi labai daug, pabandykite jį apibarstyti druska, pamatysite, jis tiesiog paskęs savo vandeny, kai kuriuos patiekalus gaminant reikia, kad jis išssiskirtų, kai kuriuos – ne.
Mmm, taip dziaugiuosi kiekvienu receptu, ir knyga gavau dovanu!! Man, kaip lietuvei gyvenanciai UK taip viskas tinka ir patinka :)) visos prekes prieinamos ir patiekalai nuostabus!! Aciu, Beata! 🙂
Labai jau rūgstus išeina.. Atrodo, viską dariau pagal receptą, bet mūsų šeimai buvo per rūgšu.
Galbūt rūgštus dėl balzamiko acto? man asmeniškai atrodo, kad pakanka rūgštumo nuo pomidorų. na, pamėginsiu – sužinosiu 🙂
Į pomidorų padažus reiktų įberti cukraus žiupsnelį , kad sumažinti rugštumą.
O su kuo derėtų valgyt? Aš įsivaizduoju, duona?
As irgi dariau , radau angliskoj receptu knygoj , tik dr feta suris dedas paprika , o valgem su kuskusu , man patiko, tik kita karta desiu maziau acto
Labai skanu, tik as dar imeciau puse skardines uzslikusiu saldytuve avinzirniu ir sauksta rudojo cukraus. Valgem kaip garnyra su kepta menke, niammm..
Noreciau paklausti ar vietoje balzamiko acto tiktu vynuogiu actas. Balzamiko neturiu
Aciu uz receptely,reikejo pavargti Tik su prieskoniu vertimu angliskai,gavos nuostabiai o actas balzamiko ypatingai suteike Gera skony,net likau nustebus radus ji spintelej,nuo prieskoniu visa virtuve kvepejo,super receptelis:)
As identiska zmonos rezepta vadinu „narkotiku“ svaigstu kaip megstu.Pas ja tai krauji{ turi ukrainietisko kraujo}.Apie barcius tyliu -:}
Vakar su tokia meile gaminau, viskas tip top pagal recepta, bet koks neskanus… rugstu… siandien antra diena vargstam prie prie jo visi susirauke prie stalo valgo ir sako mama daugiau tokiu nesamoniu negamink…na kad ir kaip myleciau Beata turiu palikti atsiliepima. Bet kiti receptai super!
Baklazanus atskirai pakepinti?
įdomu ar tiktų į šitą torškinį dar dėti konservuotų pupelių?
Nu fork… ir tik su 60ml aliejaus?..