8241
Beatos virtuvė

Baklažanų troškinys beveik ratatouille

(23)

Kaip ir sakiau, plataus vartojimo baklažanų troškinys…

Reikės:
  • 2 svogūnų
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 didelės skiltelės česnako
  • 1 didelio baklažano
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos
  • 400 g (skardinės) konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 150 ml pomidorų pastos (jei nėra, tai tirštos pomidorų sultys yra prastesnis, bet įmanomas pakaitalas)
  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio arba kelių šakelių šviežio ( aš naudoju šviežią)
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • Geros saujos šviežio baziliko (arba šaukšto džiovinto)
  • 2 šaukštų balzamiko acto

Kaip paruošti:
1. Į puodą arba keptuvę pilame pusę aliejaus. (Indas turėtų būti su dangčiu, nes vėliau reikės troškinti).
2. Svogūnus nulupame ir supjaustome riekelėmis. Pakepiname aliejuje, kad suminkštėtų.
3. Dedame ten smulkintą česnaką. Palaukiame, kol pasklis aromatas, supilame likusį aliejų.
4. Supjaustome baklažaną maždaug 1 cm pločio riekelėmis, tada tas riekeles daliname į maždaug tris dalis. Apkepame baklažaną keptuvėje.
5. Sudedame cukiniją, pjaustytą kvadratėliais bent 2 cm aukščio. Pakepiname porą minučių, viską pamaišome.
6. Sudedame prieskonius: žoleles, druską, pipirus ir pomidorus bei balzamiko actą.
7. Paliekame kokiai valandai troškintis ant nedidelės ugnies.

Niekas taip neskatina kūrybiškumo virtuvėje, kaip retas lankymasis parduotuvėse

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4,11 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Mano pavadinimas Vytas parašė:

    Nu fork… ir tik su 60ml aliejaus?..

    • Gintarė parašė:

      O kodėl ne? Jei gera keptuvė, aliejaus iš viso nereikia, nes baklažanai išskiria riebaliuką 😉

      • Erika parašė:

        Baklažanas išskiria vandenį, kurio turi labai daug, pabandykite jį apibarstyti druska, pamatysite, jis tiesiog paskęs savo vandeny, kai kuriuos patiekalus gaminant reikia, kad jis išssiskirtų, kai kuriuos – ne.

  2. Sandra parašė:

    Mmm, taip dziaugiuosi kiekvienu receptu, ir knyga gavau dovanu!! Man, kaip lietuvei gyvenanciai UK taip viskas tinka ir patinka :)) visos prekes prieinamos ir patiekalai nuostabus!! Aciu, Beata! 🙂

  3. Ieva parašė:

    Labai jau rūgstus išeina.. Atrodo, viską dariau pagal receptą, bet mūsų šeimai buvo per rūgšu.

  4. Viktorija parašė:

    O su kuo derėtų valgyt? Aš įsivaizduoju, duona?

  5. Neringa parašė:

    Labai skanu, tik as dar imeciau puse skardines uzslikusiu saldytuve avinzirniu ir sauksta rudojo cukraus. Valgem kaip garnyra su kepta menke, niammm..

  6. Juste parašė:

    Noreciau paklausti ar vietoje balzamiko acto tiktu vynuogiu actas. Balzamiko neturiu

  7. Ruruta parašė:

    Aciu uz receptely,reikejo pavargti Tik su prieskoniu vertimu angliskai,gavos nuostabiai o actas balzamiko ypatingai suteike Gera skony,net likau nustebus radus ji spintelej,nuo prieskoniu visa virtuve kvepejo,super receptelis:)

  8. Vygis parašė:

    As identiska zmonos rezepta vadinu „narkotiku“ svaigstu kaip megstu.Pas ja tai krauji{ turi ukrainietisko kraujo}.Apie barcius tyliu -:}

  9. Simona parašė:

    Vakar su tokia meile gaminau, viskas tip top pagal recepta, bet koks neskanus… rugstu… siandien antra diena vargstam prie prie jo visi susirauke prie stalo valgo ir sako mama daugiau tokiu nesamoniu negamink…na kad ir kaip myleciau Beata turiu palikti atsiliepima. Bet kiti receptai super!

  10. Milda parašė:

    Baklazanus atskirai pakepinti?

  11. Silvija parašė:

    įdomu ar tiktų į šitą torškinį dar dėti konservuotų pupelių?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.