Spausdinti

Niekas taip neskatina kūrybiškumo virtuvėje, kaip retas lankymasis parduotuvėse

Baklažanų troškinys beveik ratatouille

0
komentarai
27
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 svogūnų
60 ml alyvuogių aliejaus
2 didelės skiltelės česnako
1 didelio baklažano
1 vidutinio dydžio cukinijos
400 g (skardinės) konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
150 ml pomidorų pastos (jei nėra, tai tirštos pomidorų sultys yra prastesnis, bet įmanomas pakaitalas)
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio arba kelių šakelių šviežio ( aš naudoju šviežią)
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
Geros saujos šviežio baziliko (arba šaukšto džiovinto)
2 šaukštų balzamiko acto
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

 Į puodą arba keptuvę pilame pusę aliejaus. (Indas turėtų būti su dangčiu, nes vėliau reikės troškinti).

2

Svogūnus nulupame ir supjaustome riekelėmis. Pakepiname aliejuje, kad suminkštėtų.

3

Dedame ten smulkintą česnaką. Palaukiame, kol pasklis aromatas, supilame likusį aliejų.

Reklama
41011
4

Supjaustome baklažaną maždaug 1 cm pločio riekelėmis, tada tas riekeles daliname į maždaug tris dalis. Apkepame baklažaną keptuvėje.

5

Sudedame cukiniją, pjaustytą kvadratėliais bent 2 cm aukščio. Pakepiname porą minučių, viską pamaišome.

6

Sudedame prieskonius: žoleles, druską, pipirus ir pomidorus bei balzamiko actą.

7

Paliekame kokiai valandai troškintis ant nedidelės ugnies.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Mmm, taip dziaugiuosi kiekvienu receptu, ir knyga gavau dovanu!! Man, kaip lietuvei gyvenanciai UK taip viskas tinka ir patinka :)) visos prekes prieinamos ir patiekalai nuostabus!! Aciu, Beata! 🙂

  2. Labai jau rūgstus išeina.. Atrodo, viską dariau pagal receptą, bet mūsų šeimai buvo per rūgšu.

  3. Labai jau rūgstus išeina.. Atrodo, viską dariau pagal receptą, bet mūsų šeimai buvo per rūgšu.

  4. Labai skanu, tik as dar imeciau puse skardines uzslikusiu saldytuve avinzirniu ir sauksta rudojo cukraus. Valgem kaip garnyra su kepta menke, niammm..

  5. Aciu uz receptely,reikejo pavargti Tik su prieskoniu vertimu angliskai,gavos nuostabiai o actas balzamiko ypatingai suteike Gera skony,net likau nustebus radus ji spintelej,nuo prieskoniu visa virtuve kvepejo,super receptelis:)

  6. As identiska zmonos rezepta vadinu „narkotiku” svaigstu kaip megstu.Pas ja tai krauji{ turi ukrainietisko kraujo}.Apie barcius tyliu -:}

  7. Vakar su tokia meile gaminau, viskas tip top pagal recepta, bet koks neskanus… rugstu… siandien antra diena vargstam prie prie jo visi susirauke prie stalo valgo ir sako mama daugiau tokiu nesamoniu negamink…na kad ir kaip myleciau Beata turiu palikti atsiliepima. Bet kiti receptai super!

Rašyti komentarą