8241
Beatos virtuvė

Baklažanų pagardas ala Zallouk su lavašo traškučiais

(4)

Šitą receptą esu darius ne vieną kartą, išmokau vienuose kursuose apie šiaurės Afrikos virtuvę, baklažanai čia pavirsta į tokią tiršta sodrią tyrę, taigi tinka ir kaip užtepas ant ko tik norite ir netgi kaip pagardas keptai mėsai. Čia svarbu gerai pakepinti pomidorų tyrę, nes ji kepdama keičia skonį savo, intensyvėja, taip pat negailėkite pabaigoje citrinų sulčių, druskos ir aliejaus, žodžiu pasireguliuokite skonį pagal save, jei mėgstate aštriai tai įdėkite džiovinto ar pakepinkite šviežią čili pipirą.

Reikės:
  • 2 baklažanai
  • 2 - 3 šaukštai koncentruotos pomidorų pastos
  • 5-6 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas malto kumino
  • druska, pipirai
  • petražolės
  • kalendros lapeliai
  • uoginės paprikos miltelių
  • 4-6 šaukštai alyvuogių aliejus kepimui
  • lavašas

Pasigaminkite baklažanų tyrę:

1. Nuplautus ir nepjaustytus baklažanus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę valandai kol baklažanai visiškai suminkštės.

2. Kol baklažanai kepa, nulupkite 5-6 česnako skilteles ir išpauskite jas į keptuvėje įkaitintąalyvuogių aliejų (keturi šaukštai). Kai česnakas šiek tiek pagels, įberkite kupiną šaukštą maltokumino bei išspauskite kelis šaukštus koncentruotos pomidorų piure (pastos).

3. Viską pakepkite keptuvėje, kol pomidorų pasta patamsės. Nepamirškite nuolat maišyti, kadnepridegtų.4. Iškeptus baklažanus šiek tiek atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kubeliussuverskite į keptuvę su česnakais bei pomidoro pasta.

5. Įpilkite dar šiek tiek alyv. aliejaus ir įdėkite dar vieną šaukštą pomidorų pastos.

6. Šiek tiek pakepinę, išspauskite pusės citrinos sulčių, paskaninkite druska bei pipirais beisusmulkinta kalendros žole. Kapotos kalendros užberkite ir ant tyrės viršaus.

Iš lavašo pagaminkite traškučius baklažanams ragauti:
1. Suplėšykite lavašą norimo dydžio gabalėliais ir sudėkite į kepimo skardą.

2. Patepkite lavašo gabalėlius alyvuogių aliejumi ir pabarstykite maltu kuminu, uoginės paprikosmilteliais, džiovintais čiobreliais, užberkite sezamo sėklų.

3. Taip paruoštus traškučius pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 4-5 minutėms.Iškeptus lavašo traškučius nardinkite į baklažanų tyrę ir gardžiuokitės.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. neringa parašė:

    Labas, noriu toki uzkandi pasigaminti, iskilo klausimas ar taip iskepti lavaso
    traskuciai is vakaro pagaminti nesuminkstes, neprisigers dregmes per nakti, kaip juos laikyti?

  2. Diana parašė:

    Labai skanu ir paprasta! Aciu 🙂

  3. Diana parašė:

    Na sitas patiekalas labai populiarus musu namuose. Labai daznai darom, paprasta ir skanu.
    Aciu!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.