8241
Beatos virtuvė

Baby sausainiai

(3)
Reikės:
  • 0,5 stiklinės linų sėmenų
  • 0,5 stiklinės sezamo sėklų
  • 0,5 stiklinės kokoso drožlių
  • 0,5 stiklinės saulėgrąžų (lukštentų, savaime suprantama J)
  • Po gerą saują: graikiškų riešutų, džiovintų smulkintų abrikosų, razinų
  • 2 stiklinių avižinių dribsnių
  • 1,5 stiklinės rupiai maltų miltų (čia toks dalykas, kaip wholemeal miltai, kurie mūsų žarnynui yra sveikesni nei paprasti baltieji, bet jei tokių nėra, tai puikiai tiks elementarūs balti miltai)
  • 100 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštų golden syrup, jei nėra, tai naudokite medų...
  • 2 kiaušinių + 1 kiaušinio baltymo (bet čia nebūtina, tiesiog aš turėjau vieną užsilikusį
  • baltymą šaldytuve)
  • ¾ stiklinės aliejaus (pasirinktinai… Aš naudojau vynuogių kauliukų, gal tik alyvuogių nelabai tiktu, nes jis turi sau būdingą skonį, kuris, nesu tikra, ar labai tiktų šitiems sausainiam, bet jei jokio kito nėra, nemanau, kad labai pakenks alyvuogių aliejus)
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1–2 šaukštelių cinamono (čia nuo skonio priklauso, galima visai nedėt)
  • Vanilės ekstrakto, jei nėra, tai nėra…

 

Kaip paruošti:

  1. Dideliam dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Viską viską, iškyrus cukrų, kiaušinius ir aliejų… (sezamo sėklas ir linų sėmenis dar pakepinau keptuvėje keletą minučių, bet, manau, galima apsieiti ir be to).
  2. Kiaušinius išsukti su cukrumi ir medumi (ir vanilės ekstraktu, jei turite) ir pabaigoje įmaišyti aliejų.
  3. Skystą masę užpilti ant sausos ir išmaišyti, turėtų gautis tikrai ne varvanti tešla. Taigi, ta masė bus tokia ne minkoma, ne varvanti, o pakankamai solidi.
  4. Belieka šaukštu dėti ant skardos (aš ant skardos visada užtiesiu kepimo popierių) ir pašaunam orkaitėn maždaug 20 min. 180 laipsnių temp.

Valgom – tik nenusideginam burnos, būnam protingi, palaukiam, kol truputį atauš.

P. S. Mano mažajai poniai patiko ir Tomui patiko, paįvairino jo mokslo populiarinimo filmo žiūrėjimą… Kažkoks nesąmoningas, apie planetas… Aš tai geriau einu laikraščių skaityt 🙂

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 2,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Egle parašė:

    Kazkas cia idomiai su tom proporcijom. Gerai, kad paskutine akimirka protas prasviesejo, ir ipyliau dar aliejaus ir pieno, kitaip buciau turejus granola 🙂 na, bet skonis tikrai neblogas, gal tik cukraus koki papildoma sauksta dar deciau. Aciu uz receptuka.

  2. Vilma parašė:

    Nerealaus skanumo! Aciu labai. Man asmeniskai nieko netruksta cia ir nieko nera per daug 🙂 Gaminkit ramiai – viskas gausis kaip turi but

  3. Vilma parašė:

    Klausimelis – kodel norint atsispausdinti recepta paspaudus ant Printeriuko ikonos po receptu pateikiama tik ko reikes sarasiukas, o kaip ruosti teksto nebera?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.