Spausdinti

Kam patinka minkšti, drėgni sausainiai, ir dar avižiniai, tikrai turėtų jų išsikepti. Traškūs, minkštučiai, su saldžiais persimonų gabaliukais.

 

Avižiniai sausainiai su persimonais

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

180 g visų grūdo dalių kvietinių ar avižinių miltų
110 g rudojo cukraus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
0,25 šaukštelio muskato
0,25 šaukštelio cinamono
130 g sviesto
1 kiaušinio
160 g visų grūdo dalių avižinių dribsnių
60 g smulkintų graikinių riešutų
1 prinokusio persimono
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.

2

Sviestą supjaustome kubeliais ir įtriname į miltus, kol masė taps kaip drėgnas smėlis. Įmušame kiaušinį, suberiame avižinius dribsnius ir pasmulkintus riešutus. Gerai sumaišome.

3

Minkštą persimoną supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą, suminkome.

4

Po šaukštą tešlos dedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, palikdami tarpus. Paplojame viršų šakute. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą