8241
Beatos virtuvė

Avižiniai sausainiai su persimonais

(0)
Porcijos: 8-10
Gaminimo laikas: 25min.
Reikės:
  • 180 g visų grūdo dalių kvietinių ar avižinių miltų
  • 110 g rudojo cukraus
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 0,25 šaukštelio muskato
  • 0,25 šaukštelio cinamono
  • 130 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 160 g visų grūdo dalių avižinių dribsnių
  • 60 g smulkintų graikinių riešutų
  • 1 prinokusio persimono

Kam patinka minkšti, drėgni sausainiai, ir dar avižiniai, tikrai turėtų jų išsikepti. Traškūs, minkštučiai, su saldžiais persimonų gabaliukais.

Kepame sausainius: dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.

Sviestą supjaustome kubeliais ir įtriname į miltus, kol masė taps kaip drėgnas smėlis. Įmušame kiaušinį, suberiame avižinius dribsnius ir pasmulkintus riešutus. Gerai sumaišome.

Minkštą persimoną supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą, suminkome. Po šaukštą tešlos dedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, palikdami tarpus. Paplojame viršų šakute. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4.33 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.