8241
Beatos virtuvė

Avižiniai obuolių ir bananų sausainiai

(14)
Porcijos: 10-12
Gaminimo laikas: 40min.
Reikės:
  • 300 g avižinių dribsnių
  • 4 (apie 500 g) prinokusių bananų
  • 3 šaukštų medaus
  • 150 g razinų ar džiovintų spanguolių arba mėlynių
  • 4 (apie 500 g) saldžių raudonų obuolių
  • 2 šaukštelių cinamono
  • žiupsnio druskos

Nei miltų, nei cukraus, nei pieno, nei sviesto – kas? Ogi minkšti, aromatingi, saldūs ir išraiškingo skonio sausainiai. Tikri „lėtųjų“ angliavandenių rezervuarai ir didžiausios talpyklos. Baterijų įkroviklis ir popietinis džiaugsmas, kai reikia energijos iki vakarienės.

Kepame sausainius: Įjungiame orkaitę, temperatūra – 200 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

Obuolius gerai nuplauname (jei jie iš parduotuvės, tai dar ir karštu vandeniu su soda), sutarkuojame burokine tarka su visa žievele, sukrečiame į dubenį.

Ten pat sudedame pasmulkintus bananus ir viską sutriname maisto smulkintuvu. Gautą tyrę supilame į sietelį, kad nuvarvėtų skysčių perteklius.

Vaisių tyrę sumaišome su avižomis, medumi, cinamonu, druska ir džiovintomis uogomis. Šaukštu kabiname sausainių masę, dedame ją ant skardos ir paspaudžiame delnu ar šaukštu.  Sausainius kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių ar ilgiau, kol gražiai apskrus.

Iškepę sausainiai bus minkšti, bet rupios tekstūros, tačiau ne traškūs, kaip kiti avižiniai sausainiai, mat šiuose nėra riebalų, kurie ir suteiktų traškumo. Jei tešla drėgna, galite įberti šiek tiek avižinių ar speltų miltų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (28 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. zita parašė:

    Super,super,kepsim anukeliui.

  2. Rita parašė:

    Nerealūs sausainiai, vakar kepėm, ačiū už receptą.

  3. Lina parašė:

    Sveiki,

    Norėčiau pasiteirauti, kiek ilgai galima tokius sausainius laikyti iki suvartojant ir kaip geriau juos laikyti? 🙂 esu panašius kepusi, tik be obuolių, tai man jau kokią trečią dieną pelėsis atsirado ant jų…

    • Beata Nicholson parašė:

      Lina, laikyti juos patartume šaldytuve, bet irgi ne ilgiau kaip tris dienas. Kadangi sausainėliai be didelio kiekio cukraus ir gana drėgni, todėl tikrai greitai genda. Jei norite turėti jų visuomet po ranka, siūlyčiau užsišaldyti suformuotus nekeptus sausainius. Tuomet liks tik išsikepti juos orkaitėje, kai tik panorėsite sveikesnio saldumyno.

  4. Sandra parašė:

    Visad kyla klausimas man,kokias avizas naudoti ar tas paprastas „sviezias“ ar galima ir tas kurios buna skirtos virti kosems 3-5min?

    • Beata Nicholson parašė:

      Mes dažniausiai naudojame stambius, viso grūdo avižinius drubsnius. Su greitai paruošiamais avižiniais dribsniais sausainiai irgi išeitų, tik tekstūra gautųsi ne tokia rupi.

  5. Sandra parašė:

    Visad kyla klausimas,kokias avizas naudoti ar tas paprastas „sviezias“ ar galima ir tas kurios buna skirtos virti kosems 3-5min?

  6. eurika parašė:

    LABAI Skanus, bet prilipo prie kepimo popieriaus:(.Kokia priezastis..

  7. Nijole parašė:

    Ačiū už receptą, dingo nuo stalo net neatvėsę. Mano beveik dviejų išrankioji pyplė sukirto kelis su smagumu.

  8. Deimante parašė:

    Labai skanūs sausainiai, man gana saldūs gavosi,bet aš dėjau labai pilnus medaus šaukštus, kita kartą reikės truputį mažiau medaus manau.

  9. Asta parašė:

    Sveiki, nesinori į sausainius dėti medaus. Bet gal juos galima pagardinti migdolų ar anakardžių riešutų kremu? Jei taip, kiek reiktų įdėti? Dėkoju.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.