Spausdinti

Nei miltų, nei cukraus, nei pieno, nei sviesto – kas? Ogi minkšti, aromatingi, saldūs ir išraiškingo skonio sausainiai. Tikri „lėtųjų“ angliavandenių rezervuarai ir didžiausios talpyklos. Baterijų įkroviklis ir popietinis džiaugsmas, kai reikia energijos iki vakarienės.

 

Avižiniai obuolių ir bananų sausainiai

0
komentarai
14

Reikės:

300 g avižinių dribsnių
4 (apie 500 g) prinokusių bananų
3 šaukštų medaus
150 g razinų ar džiovintų spanguolių arba mėlynių
4 (apie 500 g) saldžių raudonų obuolių
2 šaukštelių cinamono
žiupsnio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kepame sausainius: Įjungiame orkaitę, temperatūra – 200 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

2

Obuolius gerai nuplauname (jei jie iš parduotuvės, tai dar ir karštu vandeniu su soda), sutarkuojame burokine tarka su visa žievele, sukrečiame į dubenį.

3

Ten pat sudedame pasmulkintus bananus ir viską sutriname maisto smulkintuvu. Gautą tyrę supilame į sietelį, kad nuvarvėtų skysčių perteklius.

Reklama
41011
4

Vaisių tyrę sumaišome su avižomis, medumi, cinamonu, druska ir džiovintomis uogomis. Šaukštu kabiname sausainių masę, dedame ją ant skardos ir paspaudžiame delnu ar šaukštu.  Sausainius kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių ar ilgiau, kol gražiai apskrus.

Ingredientai
Patarimas

Iškepę sausainiai bus minkšti, bet rupios tekstūros, tačiau ne traškūs, kaip kiti avižiniai sausainiai, mat šiuose nėra riebalų, kurie ir suteiktų traškumo. Jei tešla drėgna, galite įberti šiek tiek avižinių ar speltų miltų.

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki,

    Norėčiau pasiteirauti, kiek ilgai galima tokius sausainius laikyti iki suvartojant ir kaip geriau juos laikyti? 🙂 esu panašius kepusi, tik be obuolių, tai man jau kokią trečią dieną pelėsis atsirado ant jų…

  2. Visad kyla klausimas man,kokias avizas naudoti ar tas paprastas „sviezias” ar galima ir tas kurios buna skirtos virti kosems 3-5min?

  3. Visad kyla klausimas,kokias avizas naudoti ar tas paprastas „sviezias” ar galima ir tas kurios buna skirtos virti kosems 3-5min?

  4. Ačiū už receptą, dingo nuo stalo net neatvėsę. Mano beveik dviejų išrankioji pyplė sukirto kelis su smagumu.

  5. Labai skanūs sausainiai, man gana saldūs gavosi,bet aš dėjau labai pilnus medaus šaukštus, kita kartą reikės truputį mažiau medaus manau.

  6. Sveiki, nesinori į sausainius dėti medaus. Bet gal juos galima pagardinti migdolų ar anakardžių riešutų kremu? Jei taip, kiek reiktų įdėti? Dėkoju.

Rašyti komentarą