Spausdinti

Niekur neparašyta, kad tortu gali vadintis tik tie desertai, kuriuos gali raikyti peiliu. Prieš jūsų akis tortas, kuris smagiai sau susirangė… dubenyje! O ir skanauti jį paprasčiausia kabinant šaukštais. Tokius desertus labai mėgsta britai ir vadina juos trifle. Jo skonis tiesiog dangiškas – minkštutėlis biskvitas ir traškūs morengų kalnai, gaivi aviečių želė ir aksominis vanilinis kremas.

 

Avietinis sluoksniuotas angliškas desertas

0
komentarai
0
Porcijos
14 asm.

Reikės:

3 kiaušinių
50 g cukraus
30 g lydyto DVARO sviesto
50 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
5–6 šaukštų aviečių uogienės
100 ml aromatingo stipriojo gėrimo arba stiprios juodosios arbatos
2 pakuočių aviečių skonio želės
400 g aviečių (gali būti šaldytos ir atitirpintos)

Vaniliniam kremui:

400 g DVARO grietinėlės (35 % riebumo)
350 g DVARO pieno (3,5 % riebumo)
5 kiaušinių trynių
2 šaukštų cukraus
1 kupino šaukšto krakmolo
1 vanilės ankšties arba 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Morengams:

5 kiaušinių baltymų
300 g cukraus
žiupsnio druskos
1 šaukšto acto
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Pirmiausia kepame biskvitą vyniotiniui:

1

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purių putų. Plona srovele supilame lydytą DVARO sviestą ir dar paplakame, kol visiškai išsimaišys. Į dubenį įsijojame sausus produktus ir mentele labai švelniai išmaišome, kol neliks sausų miltų.

2

Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą orkaitės kepimo skardą, mentele suformuojame stačiakampį. Kepame apie 10 minučių. Vos biskvitas iškepa, su tuo pačiu kepimo popieriumi susukame į volelį ir paliekame atvėsti. Atvėsusį atsargiai išvyniojame, lygiu sluoksniu ištepame aviečių uogiene ir susukame vėl, tik šįkart be kepimo popieriaus.

Gaminame želė:

1

Želę ruošiame pagal pakuotės nurodymus. Į dar skystą želę suberiame avietes ir trumpam atidedame į šalį.

Verdame kremą:

1

Į prikaistuvį supilame DVARO grietinėlę ir DVARO pieną. Įdedame perpus perpjautą ir išskobtą vanilės ankštį su visomis sėklytėmis ir užkaičiame. Dubenyje kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir krakmolu, kol masė pabals ir taps puri. Į kiaušinių masę, vis maišydami plona srovele, supilame užvirusį pieną su grietinėle. Viską grąžiname atgal į puodą, statome ant silpnos kaitros ir vis maišome, kol kremas sutirštės ir ims burbuliuoti. Tada kremą perpilame į švarų indą (galima perkošti per sietelį, kad neliktų jokių gumulėlių) ir visiškai atvėsiname.

Kepame morengus:

1

Iš likusių kiaušinių baltymų gaminame morengus, kuriais puošime pudingą. Baltymus supilame į erdvų dubenį ir elektriniu plaktuvu pradedame plakti, kol suputos. Dedame žiupsnį druskos ir palengva beriame cukrų, plakdami dideliu greičiu, kol putos taps blizgios, standžios ir visiškai ištirps cukrus. Pabaigoje supilame actą ir gerai išplakame. Norimos formos ir dydžio morengus dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami kelių centimetrų tarpus.

2

Kepame (džioviname) ne karštesnėje nei 120 °C orkaitėje mažiausiai 1,5 valandos. Jei jūsų morengai didesni, gali prireikti ir visų 2 ar 3 valandų. Kepimo laikui praėjus, orkaitę išjungiame, truputėlį praveriame ir paliekame ten iki galo ataušti.

Užbaigiame desertą:

1

Aštriu peiliu supjaustome vyniotinį 1–1,5 cm riekelėmis. Jomis išdėliojame gilaus stiklinio indo dugną ir sieneles. Aromatingu gėrimu arba stipria juodąją arbata sulaistome vyniotinio riekeles. Į indo vidurį atsargiai supilame visą želę su avietėmis. Jei vyniotinio riekelės kyla viršun, jas paslegiame lėkšte, kad visos būtų panirusios. Statome į šaldytuvą sustingti (geriausia per naktį).

2

Ant sustingusio želės sluoksnio pilame atvėsusį vanilinį kremą. Morengus dedame ant viršaus prieš pat nešdami į stalą.

Ingredientai
Patarimas

Gamindama tokius įspūdingus desertus renkuosi aukščiausios kokybės jau išbandytus produktus: gardųjį DVARO sviestą, DVARO pieną ir DVARO grietinėlę – jie dar nėkart nėra manęs apvylę.

Tik turiu jus įspėti: jei jį nutarsite gaminti šventiniam stalui, būkite atsargūs – šį desertą lengva suvalgyti visą, su niekuo nesidalijant.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą