Šį šeštadienį mano laidoje „Lietuvos gaspadinės“ rubrikoje – Edita, trijų vaikų mama. Ji pasidalino savo močiutės įkvėptų auselių su grybais receptu. Tiesa, Editos močiutė kepdavo juos krosnyje, tad Edita paveldėjusi šį receptą turėjo veikti lyg kokia maisto detektyvė, kad išgautų krosnies teikiamą apskrudimo efektą. Ir jai pavyko!
Gaminame plikytą tešlą. Į miltus pilame aliejų, žiupsnį druskos ir išmaišom. Tada supilame labai karštą, kone verdantį vandenį ir vėl imamės maišyti šaukštu, kol miltai išbrinks, tešla šiek tiek pravės ir galėsime minkyti rankomis, kad susijungtų į vientisą kamuolį. Uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir trumpam atidedame į šalį.
Gaminame įdarą. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepame įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Maišydami pakepame, kol šiek tiek suminkštės. Į keptuvę siunčiame burokine tarka sutarkuotą morką, pagardiname druska ir maišydami dar pakepame. Dar į keptuvę dedame smulkintą česnaką, čiobrelius ir smulkintus karštame vandenyje išbrinkintus grybus. Viską maišydami pakepame dar minutėlę.
Kočiojame tešlą ir norimo dydžio apvalia formele išspaudžiame tešlos rutuliukus. Į juos dedame po šaukštelį įdaro ir sulipiname, susukame virtinuko kraštus. Virtinukus pirmiausia apverdame pasūdytame vandenyje, tada trumpai apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad šonai apskrustų. Galiausiai apkeptus dedame į kepimo indą, uždengiame sušlapintu kepimo popieriumi ir statome į 180 laipsnių orkaitę 10-15 minučių pašusti.
Receptas neabejoju, puikus. Ko nepasakysi apie Jurgio ir drakono koldūnus iš meniu. Nei verkt nei juoktis, koldūnai iš pakelio, plaukiantys grietinės ir vandens padaže, o ant viršaus iškilmingi brokoliu koteliai su žiupsneliu sūrio. Pavalgai ir eini namo toks liūdnas, įsijungi laidą ir galvoji, kokie svečiai kaip gamina. Miltai juk kainuoja tiek pat, bet kaip juos pagaminsi, o jei to euro nenusuktum tiesiai į kišenę gal ir visai nieko patiekalas būtų. Liūdna, o tiksliau prastai labai prastai, kaip ir sudegintos picos. Vaikas išėjo sako, noriu mama valgyt. Tiesiai bandelių patraukėm su arbata 🙂 tokî verslą daryti yra gėda.
Labai gaila, kad taip nepasisekė restorane! Kitą kartą būtinai pasakykite padavėjui, kad kažkas netinka, mes visada stengiamės, kad klientas išsineštų gerą patirtį, o žmogiškų klaidų juk visiems pasitaiko… Aš tvirtai tikiu, kad nesvarbu, valgai restorane ar namuose, bet maistas visur turėtų suteikti sotumo ir laimės.
Deja, negaliu jums nieko tiksliai passakyti – reikia bandyti ir tiek. Pabandykite internete paieškoti virtinukų tešlos su GF miltais receptų ir naudokite jį, o įdarą – šio recepto.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Receptas neabejoju, puikus. Ko nepasakysi apie Jurgio ir drakono koldūnus iš meniu. Nei verkt nei juoktis, koldūnai iš pakelio, plaukiantys grietinės ir vandens padaže, o ant viršaus iškilmingi brokoliu koteliai su žiupsneliu sūrio. Pavalgai ir eini namo toks liūdnas, įsijungi laidą ir galvoji, kokie svečiai kaip gamina. Miltai juk kainuoja tiek pat, bet kaip juos pagaminsi, o jei to euro nenusuktum tiesiai į kišenę gal ir visai nieko patiekalas būtų. Liūdna, o tiksliau prastai labai prastai, kaip ir sudegintos picos. Vaikas išėjo sako, noriu mama valgyt. Tiesiai bandelių patraukėm su arbata 🙂 tokî verslą daryti yra gėda.