8241
Beatos virtuvė

Augaliniai burokėlių kotletukai su krienų padažu

(19)
Reikės:
  • 500 g virtų ar keptų burokėlių
  • 300 g virtų miežinių kruopų
  • 70 g krakmolo
  • 30 ml sojų padažo
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio maltų kalendrų sėklų
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Krienų padažui:
  • 1 stiklinės ir 3 šaukštų sojų pieno
  • 1 šaukštelio krakmolo
  • 1-2 šaukštų krienų
  • Salotų patiekti

Tai kiek galite kotletukų suvalgyti vienu prisėdimu, aa?? Aišku, šitie daržoviniai lengvesni už įprastus iš mėsos, bet jau kokio skanumo!!! Kai dar pavasarį Kaune filmavom Beatos virtuvės laidą, oi kokią daržovių kotletų fiestą užkūrėm! Čia pirmąjį veganišką meniu dar 97-ais Kaune pasiūlė žinote, kas?? Ogi senoji „Vilties“ vaistinė – arbatinė. O patys pačiausi bent jau man buvo kotletukai iš BUROKĖLIŲ, kurių receptu dalijasi Kauno veganiškos kavinės virtuvės šefė Ida Stasiulevičienė.

  1. Virtas kruopas truputį patriname elektriniu truntuvu ir sudedame į erdvų dubenį. Ten pat šiaudeliais ar stambia burokine tarka įtarkuojame burokėlius. Beriame juodųjų pipirų, maltų kalendrų, įtarkuojame česnakus, supilame sojų padažą ir suberiame krakmolą. Viską gerai išmaišome.
  2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Rankomis formuojame norimo dydžio kotletukus ir kepame ant vidutinės kaitros.
  3. Gaminame padažą. Prikaistuvyje pakaitiname stiklinę sojų pieno. Atskirame mažame indelyje sumaišome dar kelis šaukštus sojų pieno su šaukšteliu krakmolo, gautą tyrelę supilame į prikaistuvį ir dar truputį pakaitiname, kol padažas sutirštės. Galiausiai įdedame vieną ar kelis šaukštus krienų, viską gerai išmaišome.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 4,47 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Neringa parašė:

    Oj šitie kokie geruliai! Žiūrėjau laidą tai net seilės iki kulnų tyso! Taip laukiau to recepto, o pasirodo kad su miežinem kruopom, o as gliuteno negaliu.. Bet bandysiu virt lęšius ir det vietoj miežiniu kruopų , gal irgi pavyks kažkas panašaus 🙂

  2. Dovilė parašė:

    Man irgi tai labai aktualu, lauksiu atsiliepimų ar pavyko taip gardžiai ir su lęšiais 🙂

  3. Viga parašė:

    Kaip jums pasisekė su lęšiais?O ką į padažą vietoj krakmolo dėjot?

  4. Viktorija parašė:

    Laba diena,o beglitimis sio recepto variantas yra?man negalimos jokios kruopos apart burnocio,grikiu na ir ryziu is bedos:-)

  5. Milda parašė:

    Super! Labai greita ir dar labiau skanu 🙂

  6. Jolita parašė:

    Nerealūs, niam,niam…Dariau su perlinėm kruopom.Kitą kartą dar bandysiu su avžinėm. 🙂

  7. Gita parašė:

    Sveiki, paciu laiku receptas – turiu buri vakar keptu burokeliu, tik jie sutarkuoti sedi saldytuve balzaminiu actu sukvepinti. Ar tokie tiktu (itariu tada deretu atsisakyti sojos padazo)? Aciu 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Gita, tikrai tokie tiktų. Ir visgi siūlyčiau neatsisakyti sojų padažo – jis labai gerai nuima burokėlių saldumą, kad nebūtų jo per daug.

  8. Auksė parašė:

    Ar 300g kruopų, čia virtų toks svoris, ar dar nevirtų?

  9. Aušra parašė:

    Manau tiktų bulgur wheat irgi ar per birūs?

  10. Eglė parašė:

    Puikus recpetas ir cia puikiai tiktu ZALIUJU GRIKIU kruopos, jos visiskai neprimena grikiu, primena perlines savo skoniu ir lipnumu. Labai gerai surisa kotletukus 🙂

  11. Justė parašė:

    Sveiki, pasigaminau ir aš. Pagal pateiktus ingridientų kiekius gavosi labai daug „kotletų.“ Būtinas padažas, be jo mano „kotletai“ sunkiai valgesi taip pat su jais manau tikrai puikiai tiktu kokios šviežios salotos, nes patys „kotletai“ ganėtinai mėsingi. Ačiū už receptą

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip taip, salotos visada labai kviečiamos į kompaniją, ar tai būtų tarkuota morka, ar kopūstas, ar salotos lapas.

  12. Neringa parašė:

    Labai skanu! Nebeliko padazo su krienais, tai labai tiko ir garstycios 🙂

  13. Daiva parašė:

    Kotletai gavosi nuostabiai skanus!aciu labai uz recepta

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.