Spausdinti

Šis karališkas sumuštinis ir labai gražių spalvų, ir prabangaus, ypatingo skonio. Sumuštinis labai lengvai gali virsti brusketa, jei duoną prieš tai paskrudinsite. O padažas puikiai tiks bet kokioms šviežioms salotoms.

Atviras sumuštinis su feta ir figomis

0
komentarai
2
Porcijos
2 asm.

Ingredientai

4 riekių juodos „Beatos virtuvės“ duonos
200 g fetos
5 šviežių figų
saujos špinatų

Užpilui:

1 šviežios mėtų šakelės
0,25 šaukštelio džiovintų aitriųjų paprikų skiedrelių
4 šaukštelių netirpdyto medaus
2 šaukštelių baltojo vyno acto
2 šaukštelių baltojo vyno acto
0,5 šaukštelio maltų pipirų
0,5 šaukštelio druskos
1 šaukšto citrinų sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mėtų lapelius susmulkiname peiliu. Nedideliame puodelyje ištirpiname medų, nukeliame nuo ugnies ir į jį, maišydami, sudedame visus užpilui skirtus ingredientus.

2

Fetą susmulkiname stambokais gabalėliais. Figas pjauname į keturias dalis ir dedame į dubenėlį. Užpilame marinatu, permaišome ir paliekame kelias minutes pastovėti.

3

Ant duonos riekės dedame kelis gabaliukus fetos, špinatų lapelių ir karūnuojame figomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą