8241
Beatos virtuvė

Atviras sumuštinis su feta ir figomis

(2)
Reikės:
  • 4 riekių juodos „Beatos virtuvės“ duonos
  • 200 g fetos
  • 5 šviežių figų
  • saujos špinatų
  • Užpilui:
  • 1 šviežios mėtų šakelės
  • 0,25 šaukštelio džiovintų aitriųjų paprikų skiedrelių
  • 4 šaukštelių netirpdyto medaus
  • 2 šaukštelių baltojo vyno acto
  • 0,5 šaukštelio maltų pipirų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Šis karališkas sumuštinis ir labai gražių spalvų, ir prabangaus, ypatingo skonio. Sumuštinis labai lengvai gali virsti brusketa, jei duoną prieš tai paskrudinsite. O padažas puikiai tiks bet kokioms šviežioms salotoms.

Ruošiame:

  1. Mėtų lapelius susmulkiname peiliu. Nedideliame puodelyje ištirpiname medų, nukeliame nuo ugnies ir į jį, maišydami, sudedame visus užpilui skirtus ingredientus.
  2. Fetą susmulkiname stambokais gabalėliais. Figas pjauname į keturias dalis ir dedame į dubenėlį. Užpilame marinatu, permaišome ir paliekame kelias minutes pastovėti.
  3. Ant duonos riekės dedame kelis gabaliukus fetos, špinatų lapelių ir karūnuojame figomis.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Dalia parašė:

    Labai gardu , taip pat labai tinka su melynuoju pelesiniu suriu.

  2. Greta parašė:

    Gardu!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.