8241
Beatos virtuvė

Aštrus jautienos troškinys iš Balio arba jautiena rendang

(2)
Reikės:
  • 1 kg jautienos kumpio ar mentės
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 250 ml kokosų pieno ir šiek tiek kremo
  • 3 - 4 laiškinių svogūnų
  • 8 česnako skiltelių (galima ir mažiau)
  • 5 raudonų čili pipirų (arba paprikos, jei nemėgstate labai aštriai)
  • 4 cm imbiero šaknies
  • 1 šaukštelio maltų baltų pipirų
  • 2 citrinžolių
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • 1 šaukštelio tamarind’o (jei nerandate, nenaudokite)
  • 3 kaffir’o laimo lapelių
  • 4 lauro lapelių
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • druskos, rudojo cukraus
  • ryžių patiekimui
  • kalendros lapelių papuošimui

Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Apie Ninie daugiau galite perskaityti mano Žiemos žurnale, ir ten rasite dar ne vieną Azijos virtuvės receptą, o šis yra tikra klasika, jautiena rendang –  aitrus, sodrus, pilnas skonių troškinys.  Ninie žurnale, pasidalino savo žaliuoju kariu bei saldžiais juodaisiai ryžiais, o šį pažadėjome ir blogo aruoduose turėt, nes patiks tiems, kas mėgstą aitrumą ir aštrumą.

Taigi, smulkintuvėje sutriname pasmulkintus laiškinius svogūnus, česnakus, čili pipirus, sutarkuotą imbierą, iki rupios tyrelės konsistencijos.

Puode, kuriame troškinsite, įkaitiname aliejų ir suberiame tyrelę ir pakepiname 3 minutes. Jautieną supjaustome kubeliais ir suverčiame į puodą. Uždengiame puodą ir troškiname ant lėtos ugnies, kol jautiena suminkštėja (užtruks apie pusvalandį), vis pamaišome, ir tada supilame kokosų pieną bei sudedame likusius ingredientus.

Idealiausia būtų viską lėtai troškinti ant žemos ugnies 5 valandas. Patiekiame su ryžiais, papuošiame kalendra.

 

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Vaiva. parašė:

    Skamba l.skaniai, tik…kur Lietuvoje surasti tamarindų, kaffiro laimo lapelių ir žvaigždinių anyžių?:-)

  2. Žalčių Karalienė parašė:

    Puikiai pavyko ir be tamarindų, kaffiro laimo lapelių ir žvaigždinių anyžių 🙂 bet kokosų pieno naudojau 400ml, kad padažo būtų pakankamai 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.