8241
Beatos virtuvė

Aromatinga kepta višta su cinamonu ir muskatais

(6)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Reikės:
  • 1,5–1,7 kg vištos
  • 1 šaukštelio cinamono
  • maždaug 1 šaukšto druskos
  • 1 apelsino arba kelių mandarinų
  • 1/3 tarkuoto muskato riešuto arba 0,5 šaukštelio maltų muskatų
  • aliejaus skardai patepti

Kepta višta skanu ir paprastą metų sekmadienį šeimai, ir per mažesnių ar didesnių progų minėjimus. Ši – lengvai šventinė ir nuostabiai dera su briuseliniais kopūstais, paruoštais su apelsinais ir skrudintais lazdynų riešutais.

Parinkau gardinti šildančiais prieskoniais – cinamonu ir muskatais, o apelsinas kepdamas vištos viduje dar labiau paryškina kalėdinius prieskonius.

Ruošiame ir kepame:

Druską sumaišome su cinamonu ir muskatais. Vištą įtriname prieskonių mišiniu.  Į vištos kiaurymę (pilvą) įdedame kruopščiai karštu vandeniu su soda nuplautą apelsiną ar mandarinų.

Surišame vištą: imame 1,5 metro ar daugiau medvilninio siūlo, užkabiname jį už vištos kaklo iš nugaros ir apsukame siūlą taip, kad jis prispaustų sparnus ir apsuktų kojas (žiūrėkite nuotrauką).

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C, vištą dedame ant aliejumi pateptos skardos ir šauname kepti apie 1,5 valandos.

BV_xmas_2557

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Indrė parašė:

    O kaip paruošti briuselinius kopūstus?

  2. Agne parašė:

    Beata,
    O ar receptas tiktų naudojant anties mėsytei?:)
    Ačiū

  3. ingtida parašė:

    Sveiki, norejau paklausti, kaip skanei,ir psprastai iskepti anti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ingrida, na prieš porą dienų įkėliau anties receptą. Aš visada džiaugiuosi, kad man rašote, bet kartais greičiau gautumėte jums reikalingą informaciją nors pabandę paieškoti reikiamo recepto čia, bloge…

  4. Roma parašė:

    ačiū už patarimus ponia Beta aš esu viena iš jūsų gerbėjų ir kai turiu laiko būtinai žiūriu jūsų laidas, bet ne visada leidžia galimybės esu sinjora ,turiu gyvuliukus , kas atima nemažai laiko. Mane domina paprasti receptai , gal patartumėt kokią jūsų knygą nusipirkti kurioje rasčiau ūkiškų patarimų kaip iškepti sultingą mėsa (kiaulieną , jautieną ,antį, triušį, žuvį) ,malonu būtų gauti pranešimą elektroniniu paštu : rsugaudiene@gmail.com

Palikite komentarą

26097
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.