Spausdinti

Šios salotos šaukte šaukia „vasara“! Labai lengvos ir spalvingos – turi visa, ką taip mėgstame: truputį saldumo, malonaus salotų ir pankolių gurgždėjimo burnoje bei sotumą suteikiančio sūrio. Tobuli vasaros pietūs ar vakarienė.

Arbūzų ir pankolių salotos su keptu halumio sūriu

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

500 g arbūzo
1 pankolio
250 g halumio
150 g lapinių salotų
1 žaliosios citrinos
alyvuogių aliejaus
mėtų lapelių
druskos
juodųjų pipirų
skrudintos duonos patiekti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pankolį supjaustome plonomis plunksnelėmis ir sumaišome su salotų lapais. Viską apšlakstome žaliųjų citrinų sultimis (šiek tiek pasiliekame jų ir pabaigai) ir alyvuogių aliejumi, beriame druskos ir pipirų.

2

Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir iš abiejų pusių apkepame riekelėmis supjaustytą halumį, kol šis apskrus ir taps auksinės spalvos.

3

Patiekiame: ant salotų ir pankolių dėliojame kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytą arbūzą bei dar šiltą sūrį. Užbaigiame šlakeliu gero alyvuogių aliejaus, keliais lašais žaliųjų citrinų sulčių, dedame mėtų lapelius. Skrudintos duonos riekė ar plokščiaduonis šalia tikrai nepamaišys.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą