Kas sieja apelsinus ir ryžių spurgas? Sicilija! Ir dar pavadinimas: italai apelsinus vadina arancia, arancini – mažybinė šio žodžio forma, nes šios apvalios auksinės spalvos spurgos primena sicilietiškus apelsinus. Arancini – ryžių spurgos, itin mėgstamos Italijos pietuose. Jos čia puikuojasi kiekvienoje kavinėje ir yra skanaujamos kaip užkandis. Traškios išorėje, minkštos viduje ir gali būti ruošiamos su pačiais įvairiausiais įdarais – mėsos troškiniu, vytintu kumpiu, žaliaisiais žirneliais, keptais pievagrybiais bei daržovėmis ar sūriu. Tai puikus vakarėlių užkandis ar receptas, tinkamas išbandyti savaitgalį, kai norisi kuo nors ypatingu pavaišinti šeimą ar draugus.
Gaminame:
Patarimas:
Jeigu arancini valgysite vėliau, geriausia juos pavirti, kol vos paruduos. Prieš patiekdami spurgas 5–10 minučių kepkite karštoje orkaitėje. Galima patiekti su šiltu pomidorų padažu.