8241
Beatos virtuvė

Apverstas pyragas (tarte tatin) su kriaušėmis

(8)

Tarte tatin - toks prancūziškas ponaitis kepinių skiltyje. Nors atrodo pretenzingas, iš tiesų yra labai sukalbamas ir be galo skanus. Pabandukite - apverstas, su kriaušėmis ir prieskonių puokšte.

Reikės:
  • 4 kriaušių
  • 100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
  • po 0,5 šaukštelio malto kardamono, cinamono ir vanilinio cukraus
  • 30 g sviesto
  • apie 250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos

Šis apverstas pyragas – prancūziška klasika. Tik neišsigąskite, kad reikia pasiruošti karamelę ar pyragą vartyti aukštyn kojomis. Tikrai pavyks iš pirmo karto. Vietoje kriaušių galite naudoti obuolius ir pasirinkti mėgstamus prieskonius.

Gaminame:

  1. Kriaušes nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome griežinėliais.
  2. Patogiausia viską ruošti keptuvėje, kurią vėliau būtų galima šauti į orkaitę. Bet jei tokios neturite, susiraskite neatsegamą pyrago formą.
  3. Ruošiame karamelę: cukrų „Panevėžio plius“ beriame į sausą keptuvę ir ją vis krestelėdami (maišyti nereikia) kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus ir susidarys ruda karamelė. Nukeliame keptuvę nuo kaitros, suberiame kardamoną, cinamoną, vanilinį cukrų ir išmaišome.
  4. Jei naudosite kepimo formą, į ją pilame paruoštą karamelę (geriausia, kad forma būtų šiek tiek šilta, nes įpylus į šaltą skardą karamelė ims bemat stingti, bus sunku ją tolygiai išskirstyti). Jei viską darote keptuvėje, tiesiai į ją dedame kriaušių griežinėlius.
  5. Į tarpelius tarp kriaušių įpjaustome sviesto gabaliukų ir užklojame sluoksniuota tešla. Kriaušes apgaubiame, užkamšome kraštelius ir šauname kepti į 190 °C orkaitę 30 min. arba tol, kol paruduos sluoksniuota tešla.
  6. Iškepusį pyragą vėsiname kambario temperatūroje, o tada dedame į šaldytuvą – jis turi visiškai atvėsti, o karamelė – įsigerti į kriaušes.
  7. Patiekdami šiek tiek pašildome formos dugną, kad nuo jos atkibtų pyragas, ir apverčiame į lėkštę. Pyragas tiekiamas kambario temperatūros. Nuostabiai dera su vaniliniais ledais.

 

Cukrus „Panevėžio Plius“ yra pagamintas tik iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių. Iš jo pavyksta nuostabi karamelė šiam pyragui.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,38 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Aiste parašė:

    Laba diena,

    O tešla turi būti mielinė ar bemielė? Ar užtenka 1 sluoksniu tešlos užkloti kriaušes ar reikia dėti daugiau sluoksnių?

    Ačiū už atsakymą.

    Aistė

  2. Silvija parašė:

    Gal galima naminės sluoksniuotos tešlos receptą?? 🙂

  3. ostemeda parašė:

    Labai įdomu, ačiū už pasidalinimą!

  4. Diana parašė:

    Kokio diametro keptuvę naudojote? Ačiū

  5. Simona parašė:

    Sveiki, kepu jau antrą kartą, gaunasi toks labiau ne karamelinis, o šlapokas, ar taip turi būti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.