8241
Beatos virtuvė

Apelsinų, spanguolių ir vyno pagardas

(4)
Reikės:
  • 400 ml raudonojo vyno
  • 2 cinamono lazdelių
  • 20 kvapiųjų pipirų
  • 10 gvazdikėlių
  • 2-3 anyžiaus žvaigždučių (jei mėgstate)
  • 10 kardamono ankščių
  • 1 apelsino žievelės
  • 2 apelsinų sulčių
  • 400 g spanguolių
  • 400 g obuolių
  • 300 g cukraus

Štai sezoniškiausias ir gardžiausias, nuostabios spalvos ir aromato pagardas, kurį mano laidoje pagamino muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis, kuris taip pat yra ir įvairių pagardų „Maži mamutai“ kūrėjas. Ši uogienė fantastiškai tiks prie keptos paukštienos ar sūrio, o ir pagaminama ji labai greitai ir iš paprastų produktų.

Eiga:

Į puodą pilame vyną, ten sudedame prieskonius: cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, anyžiaus žvaigždutes, įtarkuojame apelsinų žieveles ir įspaudžiame sultis. Viską užverdame ir ant energingos ugnies paverdame apie pusę valandos, kad nugaruotų perpus. Gautą skystį perkošiame per rėtį ir grąžiname į puodą.

Pusę obuolių sutarkuojame stambia tarka, o pusę supjaustome kubeliais. Sutarkuotus obuolius sudedame į puodą su vynu, ten pat beriame ir pusę spanguolių ir visą cukrų. Paverdame apie 5 minutes. Tada sudedame likusius pjaustytus obuolius ir spanguoles, išmaišome ir leidžiame pakunkuliuoti apie 15 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,90 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ramunė parašė:

    Kiek galima laikyti pagardą išpilsčius į stiklainius?

    • Beata Nicholson parašė:

      Steriliuose stiklainiuose išpilstytas ir užvakuotas, pagardas laikys tikrai ilgai – kaip kokia uogienė, apie metus.

  2. Greta parašė:

    Labai, labai geras šitas pagardas. Ir kaip nerealiai kvepia!

  3. Faktų Kalvė parašė:

    Atrodo labai skaniai 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.