8241
Beatos virtuvė

Apelsinų ir obuolių uogienė

(6)
Reikės:
  • 4 vidutinio dydžio apelsinų (600 g nuluptų apelsinų)
  • 3 vidutinio dydžio obuolių (400 g nuluptų, besėklių obuolių)
  • 400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 2 šaukštelių malto imbiero
  • 2 cinamono lazdelių
  • 5 gvazdikėlių

Apelsinų marmeladas, obuolių purumas ir prieskonių žaismas vienoje uogienėje. Apelsinų kartumas puikiai susigiminiuoja su obuolių rūgštele. Tiks ir lietiniams, ir ledams pagardinti.

Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius mažais kubeliais. Apelsinus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir dar pasmulkinkite iki mažesnių kubelių. Suberkite vaisius į puodą, pakaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite prieskonius bei „Dansukker” cukrų uogienėms. Retkarčiais pamaišydami virkite 10-15 minučių ant silpnos ugnies. Tikrai nevirkite ilgiau, būkite ramūs, šis specialus cukrus saugos uogienę nuo pelėsio ar rūgimo.

Išgriebkite prieskonius.  Sutrinkite viską maisto trintuvu ar kombainu, kol neliks vaisių kubelių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

IMG_9184

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Simona parašė:

    Sveiki, turiu imbiero saknies, gal butu galima itarkuoti ir kiek tai butu gramu? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Simona, jei tikrai labai mėgstate imbierą – įtarkuokite truputį. Dėl kiekio tikrai pati turėsite nuspręsti, nes čia jau niekas neatspės, kokio dydžio puodą uogienės virsite ir kiek imbierą mylite – pabandykite įtarkuoti nedaug, tada ragaukit.

  2. Nomeda parašė:

    O ką galime pagaminti iš šermukšnių uogų ?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.