8241
Beatos virtuvė

Anties kulšelės vyne su perlinėmis kruopomis

(14)
Reikės:
  • 2 anties kulšelių
  • 3 morkų
  • 3 bulvių
  • 1 saliero koto
  • 3 šaukštų perlinių kruopų
  • 1 didelio svogūno
  • 1 stambios česnako skiltelės
  • Poros laurų lapų
  • čiobrelio truputėlis
  • druskos, pipirų
  • 1 stiklinės pusiau saldaus Porto vyno

Man labai patinka vieno puodo patiekalai. T.y. kai ir mėsa, ir daržovės, ir bulvės viename būrelyje. Tik puodą atidengei – į lėkštę drėbt ir daugiau nereikia dėl nieko sukt galvos. Tokiems gardiems troškiniams gaminti geriausia turėti „kietą“ špižinį ar metalinį sunkų puodą, kurį galima pašauti į orkaitę ir apie jį pamiršti, aš labai mėgstu savo raudoną ir pilką le creuset puodus ir vieną esu jau beveik sudėvėjus…

Dabar keletas žodžių antytei…. nepaprasto skanumo paukštelis. Man, kaip rudos mėsos gerbėjai, nėra nieko geriau….. aišku, rieboka antytė mėgsta būti, bet jei teisingai su ja elgsimės, tai tų reibalų tikrai nebus per daug. Pas mus šaldiklyje buvo užsilikusios dvi anties kojelės, kurios pačios prašėsi įmetamos į puodą…. taigi, aš su jom susidorojau tikrai pavyzdingai. Aš jau ne kartą čia, bloge, svaigau, kaip man patinka perlinės kruopos, tai norėčiau dar kartą pasakyti porą pagiriamųjų sakinių joms…. ir pasakyti, kad jos LABAI tinka prie tamsios riebokosmėsos (antis, ėriukas) ir panašiam troškiny tiesiog daro stebuklus….

Vieno puodo vakarienė su anties kojelėmis, perlinėmis kruopomis ir portu.

Į gerai įkaitintą keptuvę įpilti šaukštą aliejaus. Anties kojeles jau būti gerai apžiūrėjus ir kur styro riebalų sluoksniai paodiniai, juos nurėžti ir išmesti. Kojeles gerai apkepinti iš visų pusių. Karštoje keptuvėje iš jų turėtų pasipilti riebalai, kuriuos paskui išmesime… arba pataupysime kitam kartui, kai kepsim bulves orkaitėje.

Taigi, riebalų pasiliekame tik šaukštą, juose pakepinam lengvai svogūną, vėliau česnaką, tada dedam atgal kojeles, pasūdom, papipirinam, užpilam portu, leidžiam pakunkuliuoti. Tada sudedam morkas, bulves supjaustytas postambiai, dedam lauro lapą, čiobrelį, beriam kruopas (nevirtas, aišku) dar užpilam kokia stikline vištos sultinio, uždengiam dangtį ir – į orkaitę bent pusantros valandos. Per tą laiką ten, puode, įvyks stebuklas…. Galima ir pora valandų troškinti……

Mano sąsiuvinyje, kur rašau, ką darau, parašyta prie šio dalyko: labai labai SKANU. Jei porto nėra, tai tiks ir vynas, bet kažkaip reikėtų pasaldinti visą reikalą truputį, tai gal vyną imti saldesnį… Aš fazaną troškinu raudonam vyne, bet įdedu dar red currant jelly (raudonų serbentų džemas/uogienė), parašysiu gal ir apie tą fazaną kada nors….

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (14)
Komentarai
  1. creuset puodas parašė:

    Sveika Beata! As taip pat esu Le Creuset puodo fane ir savininke 🙂 Norejau pasakyt,kad jei jusiskis susidevejes( nors neisivaizduoju kaip,juk turetu laikyt metu metus),tai galit ta puoda nusiust ir atrestauruos nemokamai,jei tarkim emalis suskilinejo ar pan.Nes garantija visam gyvenimui tiems puodams 🙂

  2. Sveiki Beata, parašė:

    Sveiki Beata,o kokioje temperaturoje kepti? aciu 🙂

  3. Vaida parašė:

    Kas yra portas?
    Ar sugadinsiu skonį jei troškinsiu vandenuke tik?

  4. Vaida parašė:

    Na ir apsigėdinau. Gi portveinas (!!!)

  5. Jj parašė:

    Kaip suprantu odyte reik nuimti?

  6. Rasa parašė:

    Vakar kaip tik turėjau antį vakarienei ir nežinojau ką su ja daryti:)
    Galvojau sau – iškepsiu banaliai ir viskas bus OK.
    Bet vyras vis zyzė, kad jo močiutė ar promočiutė kepdavo nerealiai skanią antį su perlinėmis kruopomis.
    Kągi, įsivdežiau į paiešką kertinius žodžius ir gavau štai šį receptą.
    Kadangi mano antis buvo su visomis savo dalimis, o jei jau atvirai, tai buvo net dvi antys, tai proporcijas sugalvojau pati ir vualia – nuostabiausias troškinys.
    Super skanu, riebu ir vėl laukiama:)

  7. Karolina parašė:

    Sveiki, norėjau paklausti o kuri portveina geriausia naudoti šiam receptui: raudona, balta ar auksini? Dėkui iš anksto.

  8. Mindaugas parašė:

    Sveiki, o jei neturime portveino? ką galima vietoj jo panaudoti, kad gauti panašų poskonį troškinio? Gal tinka koks kitas turimas vynas?
    Ačiū

    • Beata Nicholson parašė:

      Mindaugai, žinoma, kad galite naudoti ir kitokį vyną. Portveinas saldus. Galite rinktis ir kokį pusiau saldų vyną. Galite troškinti ir su pusiau sausu. Žodžiu, tikrai viskas tinka ir puikiai pavyks, tik kaiekvienu atveju kiek kitoks bus skonis.

  9. Rita parašė:

    O koks portas yra pusiau saldus? Kiek esu susidūrusi, tai tawny arba ruby (raudonasis), abu mano skoniui labai saldus:) na, paskui dar kiek metu laikytas. Ar nebus labai saldu stikline paprasto porto supylus? Gal per puse vyno ir porto? Aciū, receptas labai skaniai atrodo!

    • Beata Nicholson parašė:

      Rita, skaniai išeis ir tiesiog su stikline tokio porto, kokį turite. Tik subalansuokite skonį su druska ir pipirais.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.