Spausdinti

Antienos skonis iš visų mėsos rūšių geriausiai atsiskleidžia su vaisiais ir uogomis. Man patinka kepti anties krūtinėlę – ji nėra pigi, bet ypatingoms šventėms kartais galima sau leisti. Ančių krūtinėles visada gerai pasūdau ir pabarstau pipirais, dažniausiai tuo ir apsiriboju, nebent dar mairūną pakviečiu į prieskonių draugiją. Vėliau tik pakepinu keptuvėje be riebalų, jų užtenka tiek, kiek yra antienos odoje. O vynuogėms nieko nereikia – tik pašauti į orkaitę ir kepti apie valandą.

Anties krūtinėlė su keptomis vynuogėmis

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

4–6 anties krūtinėlių (1 žmogui skirkite pusę ar visą krūtinėlę, priklausomai nuo apetito)
1 kg besėklių vynuogių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Krūtinėles gausiai pasūdome, pagardiname pipirais ir parai dedame į šaldytuvą.

2

Vynuoges dedame į kepimo skardą ar indą ir kepame 190–200 °C temperatūros orkaitėje apie valandą.

3

Pamarinuotas krūtinėles nusausiname. Gerai įkaitiname keptuvę ir dedame į ją krūtinėles oda žemyn. Tegul taip pakepa maždaug 7 minutes, kol gražiai paskrus ir išleis riebaliukus. Tada apverčiame ir pakepame dar maždaug 5 minutes.

Reklama
41011
4

Mėsą sudedame į kepimo indą ir 190–200 °C orkaitėje kepame 15–20 minučių. Patiekiame su keptomis vynuogėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą