8241
Beatos virtuvė

Anties krūtinėlė su keptomis vynuogėmis

(0)
Reikės:
  • 4–6 anties krūtinėlių (1 žmogui skirkite pusę ar visą krūtinėlę, priklausomai nuo apetito)
  • 1 kg besėklių vynuogių
  • druskos, pipirų

Antienos skonis iš visų mėsos rūšių geriausiai atsiskleidžia su vaisiais ir uogomis. Man patinka kepti anties krūtinėlę – ji nėra pigi, bet ypatingoms šventėms kartais galima sau leisti. Ančių krūtinėles visada gerai pasūdau ir pabarstau pipirais, dažniausiai tuo ir apsiriboju, nebent dar mairūną pakviečiu į prieskonių draugiją. Vėliau tik pakepinu keptuvėje be riebalų, jų užtenka tiek, kiek yra antienos odoje. O vynuogėms nieko nereikia – tik pašauti į orkaitę ir kepti apie valandą.

 

  1. Krūtinėles gausiai pasūdome, pagardiname pipirais ir parai dedame į šaldytuvą.
  2. Vynuoges dedame į kepimo skardą ar indą ir kepame 190–200 °C temperatūros orkaitėje apie valandą.
  3. Pamarinuotas krūtinėles nusausiname. Gerai įkaitiname keptuvę ir dedame į ją krūtinėles oda žemyn. Tegul taip pakepa maždaug 7 minutes, kol gražiai paskrus ir išleis riebaliukus. Tada apverčiame ir pakepame dar maždaug 5 minutes.
  4. Mėsą sudedame į kepimo indą ir 190–200 °C orkaitėje kepame 15–20 minučių. Patiekiame su keptomis vynuogėmis.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.