8241
Beatos virtuvė

Antelė, įdaryta raugintais kopūstais ir džiovintomis slyvomis

(47)
Porcijos: 4-5
Gaminimo laikas: 150min.
Reikės:
  • 2 kg anties
  • druskos
  • džiovintų mairūnų
  • aliejaus kepti
  • Įdarui:
  • 0,8–1 kg raugintų kopūstų
  • didelės saujos džiovintų slyvų
  • burokėliams reikės:
  • 3 nevirtų burokėlių
  • 4 šaukštų raudonojo vyno acto
  • 2 šakelių citrininių čiobrelių (galite keisti paprastais)
  • 3 mandarinų
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • druskos

Tai mūsų Ievos šeimos receptas. Nors ji pati mėsos nevalgo, bet prisiekia, kad tai skaniausias keptos anties variantas ir jos mamytės pasididžiavimas. Paragavusi šios antelės turėjau sutikti, kad tai yra tikrai pergalingas derinys. Tamsi, iš kitų paukščių išsiskirianti antiena su rūgščiais, bet slyvomis pasaldintais kopūstais yra tikras šventinis rojus. Prieskonis – antį įsimylėjęs mairūnas.

Ruošiame ir kepame:

Antį nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname. Druską sumaišome su mairūnais ir šiuo mišiniu gerai įtriname antį. Paliekame bent valandą pasimarinuoti. Kopūstus su slyvomis patroškiname apie 30 minučių. Skysčių perteklių nupilame. Kopūstus sukemšame į antį. Paukštį surišame per sparnus ir kojeles, kad neišbėgtų įdaras.

Orkaitę įkaitiname iki 220 °C. Ant aliejumi pateptos skardos dedame antį ir šauname kepti. Po 15 minučių kaitrą sumažiname iki 160 °C ir dar kepame apie 1 valandą ir 40 minučių. Jei antelė nelabai apskrudusi, baigdami kepti vėl padidiname kaitrą.

Iškepusį paukštį paliekame 15–20 minučių atvėsti, ir tada jau galime pjaustyti bei patiekti.

Keli patarimai:

  1. Kūčių rytą antį įtrinkite prieskoniais, patroškinkite kopūstus, supjaustykite burokėlius ir sudėkite į maišelį.
  2. Kalėdų rytą ar popietę prikimškite antį ir pašaukite kepti.
  3. Po 1,5 valandos imkitės burokėlių.
  4. Ištraukite antį ir pabaikite troškinti burokėlius.

BV_xmas_2623

 

Lengvai kepti ir troškinti burokėliai su citrininiais čiobreliais ir mandarinais

O mamma mia, koks skonis! Gaminimo metodas labai paprastas, tik reikia žinoti keletą paslapčių: neperkepti burokėlių ir gaminti sunkiame puode arba keptuvėje su dangčiu.

Grožis, gėris ir taika šie burokėliai. Ir tikra anties antroji pusė.

Burokėlius nuskutame ir supjaustome stambiais kubeliais.Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberiame burokėlius ir kepame apie 10 minučių. Kai burokėliai bus lengvai apskrudę, supilame actą, įspaudžiame 2 mandarinų sultis ir sumetame 1 mandarino skilteles. Įmetame čiobrelius, pasūdome ir dar troškiname apie 20 minučių uždengę dangčiu.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3.62 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Alma parašė:

    Gal kas zinot, kaip mairūnasprancuziskai arba bent jau angliskai?

  2. Giedrė parašė:

    Nuostabaus skonio:)Kepėm per praeitas Kalėdas:)

  3. Ingrida parašė:

    Sveiki, ar tiktu taip idaryti kalakuta?arba gal koki nesaldu kalakuto idara rekomenduosit?
    Aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip, Ingrida, jei tik patinka rauginti kopūstai..galite ir su laukiniais ryžiais įdaryti, su visokiais prieskoniais ir daržovėmis, ar net briuselio kopūstais šiek tiek apvirtais.

  4. ZITA parašė:

    mejram-svediskai

  5. Rasa parašė:

    Recepto ingridientuose praleisti burokeliai:) Kiek ju reikia ir ka su jais daryti?

  6. Giedre parašė:

    Ar ši idaras tiktu ir kitiems pauksciams( vistai ar kalakutui.) ir kur/ kaip turo skinti burokelius? Ačiū!

  7. Laimutė parašė:

    O kepti antį atvirai ant skardos? O jei kepimo rankovėje? Kažkaip neramu, kad atvirai kepama gali perdžiūti

  8. Agne parašė:

    Laba, turbūt kvaila klausti, bet ar burokėliai virti turi būti ar žali?

  9. Egle parašė:

    Sveiki,

    O tai anti tiesiog ant skardos?nesudegs?nedeti I rankove ar folja?

    Aciu

  10. ramune parašė:

    Sveiki,
    kad neisbegtu ydaras anti i skarda deti ant nugaros?

  11. ausra parašė:

    O jeigu slyvas pakeisti svieziomis spanguolemis?

  12. ausra parašė:

    Kepem sia antele ir gavosi tiesiog nuostabi

  13. Egle parašė:

    Nuostabus Kaledinos patiekalas ! Ačiū Beatai ir jos kolektyvui !
    p.s. Receptas- kėlė daug abejonių (apač kopūstai ir slyvos), tačiau skonis- nenuvylė net pačių išrankiausiųjų ! Kita diena iš sultinio išviriau raug.kopūstėlių sriubytės 😉

  14. Ruta parašė:

    O kepant anti atvirai,ne rankoveje, nera sausa mesyte?

  15. Dzastina parašė:

    Mano antele 1,250kg ar viska taip pat daryti, tik maziau kopusteliu troskinti? O kaip del kepimo laiko?

  16. Asta parašė:

    taip buvo skanu, kad net nevalgantys anties – valge, nevalgantys slyvu – valge, nevalgantys burokeliu irgi valge!!! Aciu!

  17. Sigita parašė:

    Labai skani antis gavosi, nuostabi. Rauginti kopūstai – pasaka 🙂 Ačiū už receptą 🙂

  18. vika parašė:

    Nepatiko. Kopūstų ir slyvų įdaras puikus, jau seniai jį naudoju kepdama kalakutą, man tai ne naujiena, tačiau visai netiko mairūnas, jis per „silpnas“ specifinei anties mėsai, buvo abejonių, bet norėjau pabandyti.

  19. […] rinktis 2–2,5 kg sveriantį paukštį – toks bus jaunas ir skanus. Štai tokią Kalėdų antį su burokėliais tradiciškai ruošia mūsų Ievutės […]

  20. Vita parašė:

    Kuo būtų galima pakeisti raudonojo vyno actą?

  21. Indre parašė:

    Sveiki. Ar tiktu sis marinatas marinuoti anti 4 paras? (3.9kg antis)

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Indre, na čia toks ir marinatas, paprasčiausias įtrinimas su druska ir prieskoniais, palaikykite kelias dienas, dvi, o jei ilgiau, laikykite naminėse obuolių sultyse.

  22. Renata parašė:

    Antį kepu jau ne pirmą kartą, bandžiau visokiausius receptus. Bet galiu pripažinti, kad šis receptas labai geras. Kepiau antį 2.2 kg. O kopustai…….mmmmmm! Labai rekomenduoju. Ypač tiems kurie ruošiasi gaminti antį pirmą kartą.

  23. Aušra parašė:

    Nuspręsta.šiemet mūsų kalėdų stalą papuoš ši antytė.beatos receptai dar niekada neapvylė.vyras vis dar prisimena nerealiai skanią vištą,pagal beatos receptuką ir laikas nuo laiko vis paprašo ją iškept.na,o šiemet jo laukia dar viena staigmena

  24. Ieva parašė:

    Kepėme per Kalėdas – antis buvo pasaka! Dabar kepsiu antrą kartą per Naujus. Labai ačiū už receptą.. Galvojau, kad anties nemėgau, bet pati kepiau pirmąjį kartą – tai gavosi geriau už visus restoranus 🙂

  25. Aidas parašė:

    Dideliausias aciū Beatai uz recepta.! Iškepiau antytę Naujųjų proga.. Žmona labai gyrė mano kulinarinius sugebėjimus.. 😀 Sėkmės visiems. 😉

  26. Žydrūnas parašė:

    Sveiki, o jei po ranka neturiu čiobrelio? Galima be jo?

  27. Jolanta parašė:

    Bandysiu anti kepti sioms velykoms tikiuos kad pirmas blynas nebus prisvileslabai jau gundantis receptas

  28. Dovilė parašė:

    Super receptas! Pirmą kartą kepiau antį ir gavosi puikiai! Antis sultinga ir labai skani.

  29. Ruta parašė:

    Labai aciu uz recepta. Antis iskepe minkstai ir skaniai. 🙂 gal tik kopustu niekam neprireike, nes greta buvo labai skanus pagal si recepta paruosti burokeliai. 🙂 idomu, o jei visai nedet i vidu kopustu, antis iskeptu tapaciai minkstai?

    • Beata Nicholson parašė:

      Kaip smagu miela Rūta, ir burokėliai taip pat labai dera, viskas kas saldžiau..na be garnyro žinoma iškeps,priklauso nuo pačio paukščio jaunystės ar senumo, galite obuolių pridėt vidun, irgi tinka.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.