Spausdinti

Putlučiai, ypač gardūs ir minkšti, nes pagaminti ir su virtomis, ir šviežiomis tarkuotomis bulvėmis. Gal kiek primena mums puikiai pažįstamus žemaičių blynus, tik yra be įdaro. Tiesa, šiam receptui laisvai galima panaudoti ir vakarykštę bulvių košę.

 

Airiški bulviniai blynai „boxty“ beveik žemaičių blynų giminės

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
8 min.

Reikės:

120 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
juodųjų pipirų
200–250 g virtų bulvių košės
300 g šviežių tarkuotų bulvių
150 ml kefyro
saujos česnakų ar svogūnų laiškų
aliejaus kepti
grūdėtosios varškės patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šviežias bulves sutarkuojame stambia burokine tarka. Tarkius dedame į švarų virtuvinį rankšluostį ir gerai nuspaudžiame, nusausiname, dedame į dubenį.

2

Tarkius sumaišome su virtomis trintomis bulvėmis, kefyru, miltais, kepimo milteliais ir prieskoniais. Į tešlą įmaišome smulkiai pjaustytų česnakų laiškų.

3

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo turi būti ne pernelyg daug – tiek, kad tolygiu sluoksniu padengtų visą dugną. Dviem šaukštais formuojame storus blynelius. Uždengiame dangčiu ir kepame apie 3–4 minutes, kol dugnas sutvirtės ir bus galima apversti. Kepame kitą pusę dar 3–4 minutes.

4

Iškepusius blynus sudedame ant virtuviniu popieriumi išklotos lėkštės, kad susigertų aliejaus perteklius. Blynus patiekiame su grūdėtąja varške ar kitais mėgstamais pagardais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą