Putlučiai, ypač gardūs ir minkšti, nes pagaminti ir su virtomis, ir šviežiomis tarkuotomis bulvėmis. Gal kiek primena mums puikiai pažįstamus žemaičių blynus, tik yra be įdaro. Tiesa, šiam receptui laisvai galima panaudoti ir vakarykštę bulvių košę.
Šviežias bulves sutarkuojame stambia burokine tarka. Tarkius dedame į švarų virtuvinį rankšluostį ir gerai nuspaudžiame, nusausiname. Dedame į dubenį, sumaišome su virtomis trintomis bulvėmis, kefyru, miltais, kepimo milteliais ir prieskoniais. Į tešlą įmaišome smulkiai pjaustytų česnakų laiškų.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo turi būti ne pernelyg daug – tiek, kad tolygiu sluoksniu padengtų visą dugną. Dviem šaukštais formuojame storus blynelius. Uždengiame dangčiu ir kepame apie 3–4 minutes, kol dugnas sutvirtės ir bus galima apversti. Kepame kitą pusę dar 3–4 minutes.
Iškepusius blynus sudedame ant virtuviniu popieriumi išklotos lėkštės, kad susigertų aliejaus perteklius. Blynus patiekiame su grūdėtąja varške ar kitais mėgstamais pagardais.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia