8241
Beatos virtuvė

Airiški bulviniai blynai „boxty“ beveik žemaičių blynų giminės

(0)
Reikės:
  • 120 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • juodųjų pipirų
  • 200–250 g virtų bulvių košės
  • 300 g šviežių tarkuotų bulvių
  • 150 ml kefyro
  • saujos česnakų ar svogūnų laiškų
  • aliejaus kepti
  • grūdėtosios varškės patiekti

Putlučiai, ypač gardūs ir minkšti, nes pagaminti ir su virtomis, ir šviežiomis tarkuotomis bulvėmis. Gal kiek primena mums puikiai pažįstamus žemaičių blynus, tik yra be įdaro. Tiesa, šiam receptui laisvai galima panaudoti ir vakarykštę bulvių košę.

 

  1. Šviežias bulves sutarkuojame stambia burokine tarka. Tarkius dedame į švarų virtuvinį rankšluostį ir gerai nuspaudžiame, nusausiname. Dedame į dubenį, sumaišome su virtomis trintomis bulvėmis, kefyru, miltais, kepimo milteliais ir prieskoniais. Į tešlą įmaišome smulkiai pjaustytų česnakų laiškų.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo turi būti ne pernelyg daug – tiek, kad tolygiu sluoksniu padengtų visą dugną. Dviem šaukštais formuojame storus blynelius. Uždengiame dangčiu ir kepame apie 3–4 minutes, kol dugnas sutvirtės ir bus galima apversti. Kepame kitą pusę dar 3–4 minutes.
  3. Iškepusius blynus sudedame ant virtuviniu popieriumi išklotos lėkštės, kad susigertų aliejaus perteklius. Blynus patiekiame su grūdėtąja varške ar kitais mėgstamais pagardais.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.