Spausdinti

Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos.

 

Aguoninis varškės tortas su riešutų trupiniais

0
komentarai
0
Porcijos
14 asm.

Pagrindui:

250 g sausainių
100 g lazdynų riešutų
170 g sviesto
druskos

Įdarui:

900 g trintos varškės
5 kiaušinių
200 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio plius“
90 g grietinės
1 citrinos žievelės
80 g aguonų išbrinkinti
3 šaukštų miltų

Trupiniams:

100 g šalto sviesto
150 g kvietinių miltų
100 g lazdynų riešutų
6 šaukštų „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto malto cinamono
1 žiupsnio druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Elektriniu smulkintuvu smulkiai sumalame lazdynų riešutus ir sausainius. Į juos supilame lydytą sviestą, įberiame žiupsnį druskos ir gerai išmaišome. Drėgnus trupinius suberiame į 24 cm skersmens atsegamą kepimo formą ir rankomis suformuojame lygų dugną bei sieneles. Dedame į 180 laipsnių orkaitę kepti apie 10–15 minučių, kol šiek tiek apskrus. Iškepusį paliekame visiškai atvėsti.

2

Verdančiu vandeniu užpilame aguonas ir paliekame 10 minučių išbrinkti. Elektriniu plakikliu iki purumo išplakame kiaušinius su ekologišku cukrumi „Panevėžio Plius“, tai užtruks apie 5–7 minutes. Į kiaušinius sudedame trintą varškę, grietinę, įtarkuojame citrinos žievelės ir viską išplakame. Galiausiai į varškės masę įsijojame miltus, sudedame nusunktas aguonas ir darkart gerai išmaišome. Supilame į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir šauname kepti į 160 laipsnių orkaitę apie 45 minutes.

3

Kol varškės tortas kepa, pasiruošiame trupinius. Lazdynų riešutus sumalame elektriniu smulkintuvu arba smulkiai sukapojame peiliu ir sumaišome su miltais, nerafinuotu cukranendrių cukrumi „Dansukker“ bei druska. Į miltų mišinį sudedame šaltą sviestą ir triname pirštais, kol neliks didelių sviesto gumulėlių. Gautus trupinius laikome šaldytuve, kol prireiks.

4

Po 45 minučių kepimo varškės įdaras viduryje turėtų būti dar skystas. Trumpam išimame tortą iš orkaitės ir visą jo viršų barstome trupiniais. Trupinius galima suspausti rankoje ir taip padaryti didesnius gumulėlius, kurie iškepę bus labai traškūs. Siunčiame tortą atgal į orkaitę kepti tokioje pačioje temperatūroje dar 45 minutes. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti kambario temperatūroje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą