Spausdinti

Naujas bandelių receptas tiems, kurie negali nurimti be mielinių kepinių. Šias gausiai citrinų kremu perteptas mielines bandeles su aguonomis pasigaminti užtruksite panašiai laiko, kaip gaminant ir cinamoninės, tad tikrai verta išbandyti, ypač jei mėgstat gaivius ir ne per saldžius kepinius. Gaminau su DVARO pieno produktais, nes jie man skaniausi, o karūnavau viską su AMFORA sūrelio ir cukraus pudros glajaus kepure. 

 

Aguoninės mielinės bandelės su citrinų kremu

0
komentarai
3
Porcijos
15 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Tešlai:

300 g DVARO pieno (3,5 % rieb.)
7 g mielių
500 g miltų
40 g aguonų
100 g cukraus
Žiupsnio druskos
2 kiaušinių
60 g lydyto DVARO sviesto

Citrinų kremui:

5 kiaušiniai
200 g citrinų sulčių (maždaug 6 citrinų)
6 citrinų žievelių, smulkiai tarkuotų
200 g cukraus
100 g sviesto
Žiupsnio druskos

Glajui:

180 g AMFORA tepamojo sūrio
pusės citrinos sulčių
Cukraus miltelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Gaminame mielinę tešlą. Dubenyje sumaišome miltus su mielėmis, cukrumi, aguonomis ir žiupsniu druskos. Vidun pilame DVARO pieną, mušame kiaušinius ir supilame lydytą sviestą ir išminkome minkštą, lygią ir elastingą tešlą. Pridengiame maistine plėvele, kad neapdžiūtų ir statome šiltoje vietoje pakilti apie 60-90 minučių.

2

Gaminame citrininį kremą. Nedideliame puode storu dugnu išlydome DVARO sviestą. Į jį suberiame smulkiai nutarkuotas citrinų žieveles, cukrų, pilame citrinų sultis, beriame žiupsnelį druskos, mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Vis maišydami kaitiname ant nedidelės kaitros, kol kremas sutirštės iki natūralaus jogurto konsistencijos. Išvirusį kremą perkošiame per sietelį ir atidedame į šalį atvėsti.

3

Pakilusią mielinę tešlą išverčiame ant miltuoto darbastalio ir iškočiojame didelį stačiakampį. Jį ištepame citrinų kremu, suvyniojam, supjaustom ritinukais, išdėliojame kepimo popieriumi ištiestoje kepimo formoje ir leidžiam dar valandėlę pastovėti ir pakilti.

Reklama
41011
4

Kepame apie 20 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.

5

Gaminame glajų. Dubenėlyje sumaišome cukraus pudrą su citrinos sultimis ir išmaišome. Dedame AMFORA tepamąjį sūrį ir išmaišome iki tolygios konsistencijos. Tepame paruoštą glajų ant dar šiltų bandelių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą