Spausdinti

Vienoje skardoje visa vakarienė.

 

Kiaulienos suktiniai su chorizo ir paprikom

0
komentarai
7
Porcijos
6 asm.

Reikės:

Kiaulienos karbonado
Chorizo dešros
Geltonų ir raudonų saldžių pipirų
Vyšninių pomidorų/cukinijų/jaunų bulvių/svogūno/česnako
Alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, šiek tiek medaus
Druskos, paprikos miltelių, maltos kalendros, čiobrelio ir raudonėlio truputėlį
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kiaulienos karbonadą, t. y., pjausnius išmušti plonai plonai… (Geriausia mušti mėsą, ją pridengus maistine plėvele, jei nesinori aptaškyti visko aplinkui…)

2

Tuos gabalus, kurie išsimušti (turėtų iki didelio vyriško delno dydžio, bet ne A. Sabonio išmieros), pabarstyti druska, pipirais, malta kalendra ir paprika.

3

Pasiruošti daržoves: supjaustyti bulves pageidaujamom formom, pabarstyti jas druska, pipirais, džiovintais raudonėliais ir truputį čiobrelio. Nulupti ir ketvirčiuoti svogūną, keletą skiltelių sveikų mesti šalia, šliūkštelėti alyvuogių aliejaus ir viską rankomis apvoliojus – į karštą orkaitę (200 C) įdėti apie 15 min. kol apdirbsit kiaulieną.

Reklama
41011
4

Dabar chorizo. Geriausia imti tokią, kuri ne plona dešra, o tokia jau storesnė, ir jei įmanoma, tai geriausia iš viso pirkti jau supjaustytą plonai… Arba patiems susipjaustyti plonai.

5

Kiaulienos muštinį iškloti chorizo riekelėmis ir saldaus pipiro lazdelėmis, tampriai suvynioti.

6

Keptuvę įkaitinti, įpilti truputį aliejaus ir apkepti iš abiejų pusių kiaulienos suktinius.

7

Bulvės jau turėtų būt pradėję kepti. Taigi, šalia bulvių rasti vietos kiaulienos suktinukams ir vėl 15 min. leisti kepti, per tą laiką pasiruošti kitas daržoves.

8

Pomidorus (gerą kekę – vynuoginiai gražiausiai atrodo) – jų nepjaustyti ir net nenuimti kotelių, tik nuplauti, porą paprikų supjaustyti, taip pat cukiniją supjaustyti, ir keletą skiltelių česnakų pridėti, galima dar truputį apšlakstyti alyvuogių aliejum viską, ir balzamiko actu bei  druska, pipirais ir mesti atsainiai prie bulvių ir mėsos, ir pamiršti dar pusvalandžiui viską…

9

Taigi iš viso orkaitėj apie valandą šitie dalykai kepa… Pabaigoje medaus šaukštelį į viską įmaišyti ir ant mėsos užpilti… 

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Geras daiktas. Kitą kartą riebesnę mėsą reikės imt, nes nugarinė kiek per sausa gavosi. Arba trumpiau kept pabandyt.

    Bet būtinai kartosim.

  2. Labai patiko, puikiai gavosi, mesyte gana sausoka, bet ko tiketis juk ja dar apkepam ant keptuves. Rezultatas pavyko puikus, ir sis receptas bus itrauktas i mano receptu knyga :)))

  3. Noriu paklausti, kada pilti balzamiko acta ir kaip elgtis su cesnakais? Labai noriu si patiekala patiekti sveciams jau si penktadieni.

Rašyti komentarą