Labas Beata,
Mano receptukai Velykiniam konkursui. Nieko mandro, bet kartais patys paprasčiausi dalykai yra geriausi 🙂
Aš pamenu, kai dar buvau maža, pas vieną draugę močiutė mokino dažyti kiaušinius su vašku. Ji ten turėjo tokį specialų indą, kur sudėjus vašką, jis išsilaikydavo skystos konsistencijos. Grįžus namo bandžiau ir aš, kadangi to specialaus indo neturėjau, tai užsidegdavau žvakę ir tirpstantį vašką tepdavau ant kiaušinių 🙂 Deja nuotraukų neturiu 🙂
Dar namuose kiašinius dažydavom liaudišku būdu, su svogūnų lukštais, labai smagu, pridėdavom visokių žolelių ir tikrai gražiai gaudavosi 🙂 vat šita proga ir aš porą padažiau 🙂
Kiaušinius sušlapinau, apdėjaut žolelėm, krapų šakelėm ar kitokiom gamtos grožybėm. Kiausinius gerai apvyniojau medžiagos gabalėliu, užvynioti siūlais, kad papuošimai gerai prisispaustų ir viriau apie 10 minučių.
Kad kiaušinukai būtų gražiai raudoni, galit juos nudažyti burokėlių sultyse 🙂
Ryžių pica
Reikės:
200 g ryžių
2-3 kiaušinių
250 g tarkuoto sūrio
4-5 pievagrybių
2-3 prisirpusių pomidorų
1 aitriosios paprikos (raudonos)
Šviežių baziliko lapelių, žiupsnelio druskos, sugrūsto česnako, pipirų
Kaip gaminau: ryžius užpyliau 2 stiklinėm vandens ir išviriau tirštą košę. Pievagrybius supjausčiau griežinėliais. Pomidorus nuplikiau verdančiu vandeniu, tada perliejau šaltu, nulupau odeles ir supjausčiau griežinėliais. Pomidorų odelės lengviau nusilups, jei nuplikysit juos verdančiu vandeniu. Išėmiau sėklas iš aitriosios paprikos, kitaip vadinamojo čili pipiro (jai mėgstate aštrų maistą, sėkleles palikite, nes jose slypi visas aitrumas) ir tada smulkiai supjausčiau. Kiaušinius išplakiau su druska ir kitais prieskoniais. Sūrį sutarkavau.
Ataušusius ryžius atsargiai sumaišiau su kiaušinių plakiniu, tarkuotu sūriu, pjaustytais grybais, pmidorais ir aitriąja paprika. Viską sukrėčiau į apvalų orkaitei atsparų indą ir kepiau apie pusę valandos 180 karštumo orkaitėje. Visi namai maloniai pakvipo… Puoškite baziliko lapeliais. Aš dar užbarsčiau tarkuoto parmezano drožlelių picai pagardinti. Labai Skanu!
Makaronų apkepas su grybais, cukinija ir chorizo
Mano ir mano draugo Charlio mėgstamiausias patiekalas! Šis receptas priklauso draugei iš Švedijos, bet mes su Charliu patiekalą paįvairinom. Super skanu, užteks didžiausiai šeimynai!
Reikės:
250 g makaronų
150 g chorizo
5-6 šampinjonai (mes abu labai mėgstam grybus, tai visada dedam jų labai daug)
1 cukinija
Gera sauja pomidoriukų. Geriausiai tinka maži apvalus pomidoriukai, nes karštyje susprogę pagardina visą patiekalą.
100-200g sūrio pabarstymui
Padažui:
300g grietinės (Anglijoj mes vadinam creme fraiche)
3 šaukšteliai čili padažo (arba, jei turi, gerai tinka Reggae Reggae padažas)
Kuokštelis petražolių
100g sūrio (galit dėti ir daugiau)
Druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas: išvirkit makaronus. Nusausinkit. Alyvuogių aliejui (jei nebijot kalorijų, skaniau bus su gabalėliu sviesto) kelias minutes pakepinkit grybus ir cukiniją. Griežinėliais supjaustykit chorizo dešrą ir pakepinkit kartu su darzovėm. Į katiliuką sudėkit visus padažui gaminti skirtus produktus ir užvirkit. Įberkit drukos ir pipirų pagal sknonį. Riebaliukais patepkit kepimo skardą. Sukrėskit pusę makaronų, tada dalį pakepintų daržovių. Užpilkit nuo chorizo keptuvėj likusias sultis. Užpilkit daugiau nei pusę paruošto padažo. Tada užkrėskit dar vieną sluoksnį makaronų ir daržovių, supilkit likusį padaž 1, apibarstykit petražolėm ir tarkuotu sūriu (mes sumaišom cheddar ir parmezano sūrius). Kepkit apie 20 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėj. Skanaus!
O čia dar keletas labai lengvų velykinių receptukų:
Velykinės obuolių ir kiaušinių salotos
Šitas salotas pirmą kartą dariau dar mokykloje, per darbelių pamokas. Labai lengvai pagaminamos, gaivios skanios ir lengvos.
Reikės:
2-3 obuoliai
3-4 kiaušiniai
Sauja žalumynų (krapai, petražoles)
3-4 šaukstai majnezo (aš visada naudoju jogurtą, kad būtų sveikiauJ)
Gaminimas: obuolius nulupam. Išverdam kiaušinius. Viską supjaustom smulkiais kvadratėliais. Sumaišom su majonezu/jogurtu bei žalumynais. Jei reikia, įberiam druskos, pipirų.
Velykiniai kiaušinukai (įdaryti)
Pamenu, kaip skanu būdavo, kai mama išvirdavo kiaušinį, perpjaudavo per pusę ir apdėdavo šprotais! Jau seniai taip bevalgiau, todėl būtinai tokius kiaušinius darysiu Velykoms 🙂
Reikės:
kiaušnių tiek, kiek pajegsit suvalgyti 🙂
Tuno arba krabų mėsos, arba sardinijų, šprotų arba griežniėlis kūbeliais pjaustyto obuolio. Ką tik sugalvojat iš tikrųjų:)
Alyvuogės, žalumynai papuošimui
Galima maišyti su jogurtu ar majonezu
Tiesiog išvirkit kiaušinį. Perpjaukit pusiau. Išimkit trynį ir sumaišykit su tunu/krabų mėsa/obuoliu/sardinėm. Pagardinkit majonezu/jogurtu. Sukrėskit gautą masę atgal į kiaušinio baltymo duobutę, puoškit alyvuogėm.
Labai smagiai atrodo ant vaišių stalo 🙂
Balsuoju uz Kristina, man jos idaryti kiausinukai itin mielai atrodo, o kadangi po velyku daznai lieka nemazai kiausiniu, manau, kad tai puiki ideja ne tik velykiniam stalui :), bet ir bendrai priimant svecius :), makaronu apkepas su astresne desra be galo skanu isbandziau tikrai rekomenduoju 🙂
Balsuoju uz Kristinos receptukus, jie nuostabus , skanus ir orginalus.
Balsuoju uz Kristina! 🙂
Už Kristiną ir už taip mėgiamus įdarytus kiaušinius 🙂
Balsuoju už Kristina žinoma, ji šaunuolė… 🙂
Balsuoju už Kristiną
Aš irgi už Kristiną – pernelyg daug prisiminimų sukelia tokiu būdu marginami kiaušiniai. Taip ir prisimenu vaikystę 🙂 Net saldu.
Balsuoju už Kristiną. Pasakiškai gražus kiaušiniai, įdomus ir neįmantrus pasakojimas, puikūs receptai, gražios nutraukos. Sėkmės 🙂
Saunuole! As uz 🙂
balsuoju! 🙂
Balsuoju už Kristiną. Jos receptukai puikūs. Ypač patiko ryžių pica 🙂
Balsuoju už Kristiną.Jei galėčiau duočiau šimta balų juk tokie kiaušiniai nudažyti naturaliomis priemonėmis, jokios chemijos kas mums dabar labai aktuolu, ypač auginant mažus vaikus.Ir kaip gražu SUPER… Sėkmės Kristinute.
[…] trečioji vieta atitenka Kristinai. Valio, valio ir jai! Paplojam paplojam!!! Net neabejoju, kad jos pasiūlyti patiekalai per šias […]