Tortų metai – taip galima pavadinti praėjusį mano laidos „Beatos virtuvė“ sezoną, nes rubrika „Mano firminis tortas“ nunešė viską. Ypač mūsų stogus, kai ragavom visus tuos geriausius tortus hahahaha….
Ir kuo arčiau buvo sezono pabaiga, tuo labiau norėjau, kad visi šie tortai darsyk išeitų ant podiumo, sublizgėtų šokolado glajais, paskleistų vanilės kerus, ir pasipuikuotų puriausiais kremais. Ir sugalvojau, kad jie yra verti Nacionalinės tortų atrankos arba konkurso, kur susirenka jau tik patys pačiausi ir nežinau, kaip jūs spręsite, kuris tortas taps nugalėtoju, bet iškepę ar sutepę bet kurį jų, tapsite vakarėlio ar gimtadienio žvaigžde, ir visi klausinės: iš kur čia tas tortas???
Firminis receptas yra aukso vertas, daugelis mano laidoje buvusių tortų iki šiol buvo laikyti paslaptyje, receptas keliavo iš kartos į kartą, iš močiutės (ar net senelio, kaip Gian Luca’os tortas!) mamai, iš mamos dukrai. Bet kaip smagu dalintis geriausiais dalykais!!! Ačiū darsyk visiems ir visoms firminių tortų kepėjams – žinokite, atrinkome juos iš šimtų atsiųstų laiškų ir tortų!!!
Dabar tik nuspręskite, ar balsuosite „iš gražumo“, ar kepsite jums įdomiausius ir tada balsuosite. Vasara šiaip yra puikus metas kepti tortus, nes nėra jokio kito tokio malonumo, kaip ryte perbridus rasota žole, atsisėsti kur nors gamtoje ar terasoje (ar balkone) su kava ar arbata ir atsiriekti pusryčiams gardaus torto gabalėlį….
Todėl trys du vienas, Didysis „Beatos virtuvės“ tortų konkursas prasidėjo!!! Birželį rinksime geriausia rudens tortą, liepą – skaniausią žiemos tortą, o rugpjūtį – pavasario geriausiąjį. O tada išmuš lemtingos kovos valanda – susirungs trys firminiai patys pačiausi jūsų mėgstamiausi tortai ir tada jau tikrai žinosime, kuris tortas yra Geriausias Firminis Lietuvos Tortas ever.
Konkursas vyksta LRT feisbuko paskyroje, balsuokite štai čia.