Tai ar vanagai, ar žiogai tie vaikai? Man kartais atrodo, kad jie yra ir kurmiai, ir bebrai, ir žąsys, ir jaučiai, bei visa kaimenė ožių.  Aš nesuprantu, bet kuo toliau, tuo daugiau jie sugeba sugeneruoti triukšmo. Matyt taip jau yra, kad kai gimsta, tai tyli arba rėkia, paskui pradeda guguoti, vėliau juoktis ir kartais krankti, tada leisti garsus ir sakyti pirmus žodžius. Kai tai atsitinka, visi suminkštėja – praktiškai galima stebėti ir savo akimis matyti, kaip solidžios materijos homo sapiens ima ir tiesiog išsilydo prieš  akis, kai mažylė ar mažylis taria pirmus žodžius… ohhhhhahhhhh ouuuuuhhhhhhh ir taip toliau, kaip žavu, kaip miela… Paskui tų žodžių vis daugiau ir daugiau, ir tada, kai jau net atsiranda dar vaikų, tai jie tarpusavy klega ne blogiau nei žąsys, išskrendančios Afrikos link… Kartais aš tiesiog nesuprantu, kaip du palyginti maži žmonės gali prikurti tiek triukšmo ir decibelų??? Iš kur ir kaip???? Nežinau… Bet tai kam čia kalbėti ir svaičioti apie dalykus, kai reikia vis tiek jiems ką nors duoti valgyti.

Kukuliai ir kotletukai vaikų racione yra numeris vienas. Galiu pasakyti, kad virti garuose, o tai, aišku, visada buvo sveikos gyvensenos viršūnė, dabar yra prieinama ne tik tiems, kurie turi paprastą metalinį sietelį (o taip puikiausiai išgarinsite viską, ką norite) ar Ikea, ar kokios nors kitos įstaigos gaminamą išskleidžiamą padėkliuką, kurį tereikia padėti į puodo dugną ir jis stovi ant kojelių, kol vanduo audringai garuoja ir viską, kas tame padėkle, sėkmingai išverda garuose. Dabar yra dar tokios orkaitės, kurios turi garų režimą, ar galite patikėti? Aš turiu tokią orkaitę, tik kažkaip nesu pasigyrusi apie ją dar pakankamai garsiai. Tokiems kukuliams tai yra viskas, ko reikia, o jei didesniems kepsniams, tai dalį galima sėkmingai išgarinti, o pabaigoje garinimą išjungti ir tik apskrudinti, puikumėlis. Bet grįžkime prie kukulių. Jei dar neturite tokios orkaitės, tai galite juos:

a) iškepti orkaitėje įpylę vandens arba panaudoję jau apvirtas perlines kruopas;
b) išgarinti kitais būdais;
c) iškepti keptuvėje (bet vėl perlines kruopas dėkite jau išvirtas). Šiuo atveju, kadangi kukuliai verdami garuose, kruopos turi pakankamai laiko pabaigti šusti, bet vis tiek perlines kruopas labai gerai yra pamerkti iš anksto. Taip pat galite naudoti greičiau išverdančias kuopas: grikius, kynva, soros kruopas.

Receptas paprastas ir aiškus: smulkinta kalakutiena, morkos, svogūnas tarkuotas, druska, pipirai, jei norite, žiupsnelis smulkinto lauro lapo ir kmynų…

 

Rašyti komentarą