Kas pasaulyje saldžiausias, apvaliausias ir gardžiausias? Žinoma, – naminis tortas! Tortų pamoka mano Kulinarinėje studijoje buvo absoliuti favoritė. Norinčiųjų išmokti išsikepti tortą yra gyva eilė ir dar sąrašas. Žinoma, visiems norisi šventės ir tortų. Apie tai ir bus šio šeštadienio laida! Ir Jurgiui, ir Izabelei aš visada sakau, kad patys sau turime susikurti šventę ir niekas kitas. Ir žinokite, naminis tortas – puikus puikios dienos startas, galintis pradžiuginti ir šeimos, ir draugų kompanijos laiką ir tapti šventės vinimi. Žodžiu, žiūrime laidą ir skelbiame nacionalinę naminių tortų dieną.
Tūkstantį ir vieną kartą girdėjau moteris sakant, kad išsikepti namuose tortą yra sudėtingiau, nei apsiginti magistrinį ar surinkti pašto ženklų kolekciją. Netiesa ir paklydimas! Išsikepti tortą gali kiekvienas ir kiekviena!
Tai savaitgalio planas toks – pažiūrim laidą ir darom naminių tortų bangą!!! Aš labai labai mėgstu morenginį riešutinį tortą – net nereikia, manau, jums pasakoti, koks tai stebuklas. Ką ant jo beuždėtum, viskas yra labai skanu: uogos, vaisiai, kremas… Įspūdingas kepinys, jei mokate iškepti morengus. Tai ryt ir pasimokysim – pasakysiu, kur slepiasi gerų morengų paslaptys ir formulės.
O tada, o tada! O tada kepsiu skaniausią visų laikų lietuvišką kepinį, legendinį Kuršėnų vyniotinį!!! Aš mėgstu tokį, kuriame daug varškės kremo, tokį ir darysiu. Mmmm….
Tortai yra toks smagus dalykas, pažadinantis kiekviename žmoguje miegantį dailininką ir puošėją (dar valgytoją). Savo tortus puošiau ne tik aš – į svečius atėjo ir kaip visada aukštąjį kulinarinį pilotažą parodė jaunasis šefas ir talentas Deividas, apie kurį esu rašiusi anksčiau, ir jis mano rudens žurnale dalyvavo obuolių kovose. Ir dar mano, galima sakyti, pavaduotoja virtuvėje ir maisto redaktorė Ievutė labai sveikuolišką cukinijų tortą pasidarė ir jį žolelėmis ir uogomis pagal naujausias konditerijos madas puošė.
Matot šį padėklą tortui?? Žinote, iš ko jis padarytas??? Norite sužinoti? Tikrai norėkite, nes viskas paprasta, kaip trys kart vienas ir puikus reikalas, kad taip galima pasigaminti ir spalvomis, ir raštais prie vakarėlio temos tinkantį padėklą. Ačiū Linutei. Žodžiu, savaitgalis bus tikrai geras. Ir būtinai man po to parodykite, kokius tortus prikepėt ir kaip papuošėt. Pasimatom ryt, laidoje „Beatos virtuvė” 16 val. per LNK.
Beata sako: … aš visada sakau, kad patys sau turime susikurti šventę… pritariu, tikra tiesa 🙂
Miela, Beata bukite tokia miela ikelkite kursenu vyniotinio gaminimo eiga. Dekoju is anksto!!
Aš apšalusi… nuostabūs jūsų tortai, o dar nuostabesni tortų papuošimai. Tikri meno kūriniai. Artėja jau ir 2016 metų nacionalinė tortų diena. 🙂
Labas vakaras Beata,
Norejau paklausti kaip tas berniukas dare ta sirupo kamuoli ant torto? Noriu taip papuosti torta, bet nebeatsimenu kaip tai padaryti, o sitos laidos archyvuose nerandu.
Dekui Dovile