Aš labai mėgstu fotografuoti. Oi ne, tikrai nesinešioju su savimi fotoaparato, tik telefoną, bet pyškinu viską iš eilės. Viską, kas man patinka, kas įdomu. Fotografuoju knygas, kurias norėčiau įsigyti, dalykus, kurie mane maloniai nuteikia ir, aišku, maistą – savo ir kitų. Nuolatos. Štai, galvoju, sudėliosiu ir jums karolius iš lėkščių, kuriose gulėjo patiekalai, kuriuos valgiau, kai buvau Londone ir Suffolk dvi savaites. Sudėsiu ne viską, bet atrinksiu įdomiausius.

Tai gal karolius nuo gėrimų pradėt nėra blogai? Geras kokteilis geroj aplinkoj su gera kompanija yra gerai. Štai va toks praktiškai su vaisių salotom ant viršaus.

Lietuvoj raudonieji serbentai auga ant krūmelių pas bobutes. Londone jie yra didesnė retenybė, naudojama po truputį, kaip aukso dulkės, štai ant šio kokteilio. Vieta – aukščiausias pastatas Europoje The Shard. Aqua baras. Kokteilį rekomendavo lietuvė Kristina. Life is good.

Na, atrodo jau tikrai nebepadoru, bet šitą privalau parodyt. Kokteilis buvo skirtas mano Tomui. Papuošimas – koriuko gabaliukas. Smart’n’NICE.

Mažiau yra daugiau, aukščiausios kokybės ingredientai yra viskas. Burrata (mocarela su grietinėlės bomba viduje), broad beans ir kepta paprika. Tokia vakarienės pradžiai itališkame Zucca restorane Bermondsey Londone.

Pica – Franco Manca. Man trūksta geros picos Vilniuje, tai valgau ją Londone. Šita su aštria chorizo ir tąsiais minkštais kraštais, ištaškuota tikros malkom kūrenamos krosnies kaitros. Visos kažkodėl neįveikiau, man nebūdinga. Kitą dieną vis dar skani.

Persikų, sūdyto arbūzo, sūdytos lašišos salotos. Čia patiekalas, kurį užsakiau Izabelei. Visko nesuvalgė, tai liko man šiek tiek.

The Grainstore. Restoranas naujam kvartale už Kings Cross. Labai  viskas ten  man patiko. Erdvu, paprasta ir truputį retro. Dėl maisto eičiau ir eičiau. Tiesą sakant, net galvojau pietų metu, kad gal reikia pamėginti grįžti vakarienei? Dėmesys daržovėms ir drąsus visokiausių ingredientų miksavimas.

Bruno Loubet naujausias restoranas.

Karamelizuoto imbiero ledai.

Imbieriniai ledai

Čia iš Fortnum & Mason parlour kavinės. Kur yra kaip ir ledainė, bet galima ir papietauti. Visi, kas turistauja Londone, būtinai nueikite į Fortnum, jie yra karalienės supermarketas… Cha cha cha. Aš šį kartą ir vaikus nusitempiau. Pirmiausia man įsiminė kvapas, kaip iš vaikystės ledų kavinės.

Fortnum and Mason

Dar buvau poroje vietų, bet nieko ten ypatingo nebuvo, tai ir reportažą pabaigsiu Fish and Chips. Man labai patinka fish and chips, ir nieko aš čia neslėpsiu. Patinka storos keptos bulvės ir žuvis tešloje, paprasta, bet pavyksta tik geriausiems. Tikrai be juoko. Lietuvoje niekur negali gaut, aš pati pasidaryt taip tobulai nemoku, gal ir galėčiau, jei LABAI pasistengčiau, bet daug visokių paruošiamųjų ir kintamųjų turi būti. Ir daug aliejaus. Taigi, rašiau, kad Connaught valgiau jų posh Fish and Chips pirmą dieną, kai atvažiavau, o paskutinę dieną papietavom su Tomu Snape Maltings esančiame pub’e Plough and Sail. Plūgas ir burė. Ar ne nuostabus pavadinimas? Vienas geresnių man, tikrai. Jei prieš dieną vyro brolis savo fish and chips restorane Aldeburgh išsiuntė atgal, nes neįtiko jam, tai šitų iš Plūgo ir burės aš tikrai niekur nenorėjau siųsti. Bulvės puikios, stori, pagaliau apskrudę, viduj minkšti gabalėliai. Menkės gabalas didžiulis, tešla traški (aš jos visos nevalgiau, nes jau tikrai too much būtų), bet šitos lėkštės žvaigždės buvo mushy peas. Tradiciškai jie būna iš senų žalių žirnių, o šita buvo iš jaunėlių, minkšti sutrinti žirneliai su mėtomis ir trupučiu grietinėlės ar  grietinėlės sūrio dėl glotnumo. Va taip.

Skanaus.

Komentarai
  1. Jei norisi skanios picos Vilniuje, siūlyčiau paragauti „Vapiano”, kuris įsikūręs PC Europa, picų: Pesto, Crudo ir kitos, be to, galima savo picą susikomplektuoti 🙂 Man asmeniškai jos ten tikrai skanios ir kokybiškos. Gal patiks?

  2. Užsimaniau to persiko su arbūzu ir lašiša (Izabelė tikra gurmanė) ir dar pagurkšnočiau kokteiliuko, šalto, mmm…
    Reikia drąsos prisipažinti, kad mėgstamas patiekalas yra Fish&Chips, nes sveikuoliai užbadys :)))))) Kita vertus, juk tai nėra duona kasdienė, tad, kas su saiku – tas nėra blogai, o gal net ir labai gerai, kai valgai puikiai paruoštą patiekalą ir jauti malonumą tai darydama 🙂 Mūsų šeima taip pat mėgstam Fish&Chips, beje, tai vienintelis atvejis, kai vaikai valgo žuvį! Deja, Lietuvoje negausi, o namie gerai pagaminti taip pat nepavyko, tad retų kelionių metu būtinai ragaujam šį patiekalą visose šalyse, kur tik aptinkam 🙂 Paskutinįsyk labai skanu buvo Olandijoje – trašku ir sultinga tuo pačiu, ne per sūru ir t.t., prisiminus net seilė nuvarvėjo 🙂

  3. O mes valgėm fish&chips Hastings’e paplūdimyje. Laukėm kol atsidarys po pietų krautivėlė, kurioje kepė tos dienos žuvį, berods Blue Dolphin, o bulves apšlakstė actu. Viską išsinešėm dideliuose laikraščiuose, sėdėjom ant akmeningo paplūdimio , o aplinkui vaikštinėjo į žąsis panašios žuvėdros. Vandenynas kilo vis sparčiau – tai nesuvalgėm visko, bet nusimešėm į autobusą,kuriuo keliavom. Skaniausia fish&chips

Rašyti komentarą