Taigi priminti leiskite, po reportažo apie mankštą ant bene vienintelio Londono kalnelio su „Stimulus“ merginomis, galime pakalbėti ir apie blynus. Oi tokius labai gerus, prisirpusius, minkštus ir traškius, su uogiene ir su grietine, su sirupu (geriausia agavos arba klevų)… Mielieji mano lašininiai ir kanapiniai, atėjo mūsų laikas – blynų laikas… Man atrodo, kad mes visi ant blynų užaugę, nors aš gal daugiau ant kotletukų, burokėlių ir ridikėlių, bet vis tiek juk yra vietos blynams mūsų virtuvėse ir širdyse.

Man patinka blynai savo demokratija ir daugiaplaniais vaidmenimis. Gerai iškeptas saulės blynas ar putlus mielinis, nepersigėręs riebalo ir tauko, yra daug auksinių vertas. Kadangi iki Užgavėnių liko tik viena savaitė, tai reikia pasiruošti… Aš pasistengsiu pasiknaisioti savo blynų archyvuose ir taip pat turiu ne vieną naują dar nepublikuotą receptą. Taigi, imsimės blynų ir artėjančių Užgavėnių iš esmės. Na Užgavėnių kaukių konkurso gal nerengsime, bet viską apie blynus sužinoti reikia. Taigi mano klausimas yra toks: ar yra kokie nors su blynais susiję klausimai, kuriuos norite išspręsti? Ar bijote blynų? Ar niekada nesate kepę? Ar jie jums visada prisvyla, ar miltai į gumulus sušoka, ar negražūs, ar neskanūs išeina? Jei turite klausimų ir problemų, susijusių su blynais, prašau, sakykite. Aš tikrai nemanau, kad galėsiu atsakyti į visus klausimus, bet gal vieni kitiems (tiksliau, vienos kitoms) galėsime pagelbėti? Ir išspręsime blynų SOS? Nes po Užgavėnių tau jau viskas. Jokių blynų. Taigi, išsiblynaukime kaip reikiant…

O štai čia pirmas blynų receptas šiame puslapyje, kuris pasirodė prieš penkerius metus. Drūtas ir ūkiškas receptas. Aš kažkodėl pavadinau juos pyragėliais, bet tikrai gali vadintis ir blynais.

Taip pat kviečiu išbandyti naują receptą –  šokoladiniai blyneliai!

 

Komentarai
  1. Aš tai kepsiu čirvinius blynus! turiu elektrine keptuve,bet šimtas metų nevalgiau! 🙂 ar dar prisimena kas tokius ir megaujasi jais?

  2. Sveiki, norėjau pasiteirauti, o koks receptas blynų, kurie šioje foto? Laaaaaaaaaaabai skaniai atrodo 🙂

  3. Labas, Beata,

    Mėgstu blynus ir juos dažnai kepu, bet turiu vieną gėdingą blynišką problemą – niekaip neiškepu lietinių. Kiek receptų bandyčiau, kaip besistengčiau – lietiniai arba per stori, arba suplyšta, arba dar kokia nors bėda nutinka. Lietinius kepti bandau reguliariai kas keli mėnesiai ir tai tarsi užprogramuota nelaimė, nors išbandžiau krūvas patarimų (nuo močiutėlės recepto iki populiarių forumų siūlomų gudrybių). Jau beveik nuleidau rankas… Bet viltis dar rusena. Kaip Jūs kepat lietinius? Kaip Jums tai pavyksta? Kaip kitos blynkepės su lietiniais susitvarkot?

  4. Laba. Kaip iskepti gerus lietinius blynus? Man niekaip nepavyksta, nors pati juos dievinu:( Man patys skaniausi su bananu idaru ir trintomis braskemis. Bet kai tik bandau uzmaisyti tesla ir kepti blynus, jie keptuveje subjursta, pasidaro panasus i normalaus storio blynus, tik su daug visokiausiu sujungimu 🙁

  5. Sveika, Beata!
    Norėjau paklausti, kaip iškepti lietinius blynus?
    Kepant man niekada nesigauna, galbūt per daug ar per mažai kažko įdedu….

  6. Laba diena!
    Norėčiau sužinoti kokį nors receptėlį čirvynių blynų, kurie išeitų skanūs kepti elektrinėje keptuvėje 🙂

  7. Aš irgi labai ilgai nemokėjau kepti lietinių ir jų vis privengdavau (aišku, ne valgyti, o kepti..) beeeet kai gavau dovanų Beatos antrąją knygą, ten radau puikų ir paprastą lietinių receptą, išbandžiau ir pavyko iš pirmo karto! Jie puikūs! 🙂 Ypač patiko su lašišų ir grietinės/krienų įdaru, ką vaišinau visi baisiai gyrė tokį derinį atradę :))) Šioms užgavėnėms būtinai kepsiu mielinius blynus (pirmą kartą savo gyvenime 😀 ) ir turbūt vėlgi pagal Beatą, tuos anonsuojamus su kondensuotų pienu :)) Jau laukiu Užgavėnių!

  8. ar verta pirkti specialią lietiniams blynams kepti skirtą keptuvę? Nuolaida vienoje interneto parduotuvėje buvo, tai taip r maigiau mygtukus pirkti/atsisakyti… Taip ir nenusipirkau… Taigi, ar lietiniai lengvaiu kepami specialioje keptuvėje?

  9. Jei jau galima klausti, tai noreciau suzinoti kaip iskepti blynus su varske (berods is pirmos knygos) ne juodais krastais:)) Visaip bandziau, na vistiek sonai apdega, nebent aliejaus baloj kepu, bet tada aliejaus labai prisigeria ir vel blogai- kazkaip nesiseka man su jais susidraugaut.. ir dar vienas klausimas, gal truputi ne i tema, bet gal kas galetu pagelbet- visi pyragai kepami tiek kiek parasyta,gaunasi per sausi, net tie kurie recepte apibudinami kaip „dregni ir sunkus”?

Rašyti komentarą