Tai štai – REVOLIUCIJA: šašlykai rožinėje pakuotėje! Kai pirmą kartą pamačiau – iš karto švietė iš toli toli lentynoje. Visada, aišku, džiaugiuosi naujais projektais ir produktais. Tai leiskite papasakoti apie jį – kodėl ir kaip?
Šį griliaus sezoną parduotuvėse pamatysite „Rokiškio mėsinės“ šašlykus ir šviežias dešreles, kurios skirtos – na, ir šiaip kepimui, nebūtinai ant griliaus, ir, aišku, griliui.
Vasara yra iškylų metas, ir pasirinkimo parduotuvėse tikrai netrūksta – bet aš norėjau truputį švaresnės sudėties, mažiau pridėtinių saldiklių ir visokių stipriklių.
Tai dar rudenį išsirinkome didelę skanią kolekciją su suderintais prieskoniais ir mintimis: ko norisi, kokio skonio ir kokios nuotaikos, o paskui jau laukėme, ką išsirinks prekybos tinklai. Vasario mėnesį ragavome ir fotografavome – nes ant pakuotės matysite mano iškeptus gaminius. Nuotraukas darėme studijoje kartu su Dovile ir Vilma, kuri vadovavo projektui.




Aišku, kad viską galima pasigaminti ir namuose, bet #MamaIrgiŽmogus – ir kartais taip norisi pagalbos iš šalies, kai nusiperki gerą produktą su švaria sudėtimi, be nereikalingų priedų, ne per sūrius, ir pamarinuotus taip, lyg kas iš vakaro būtų viskuo pasirūpinęs.
Man buvo svarbu, kad BEATOS VIRTUVĖ marinuotų gaminių linija būtų ne per daug sūri, be jokių skonio stipriklių – tik tie priedai, kurie užtikrina ilgesnį galiojimą, bet yra saugūs.
Kai kartu su „Rokiškio mėsine“ kūrėme šiuos receptus, viską degustavome ir ragavome. Supratau vieną: taip, tikrai galima namie pasimarinuoti, bet ar tikrai viskam užtenka laiko? Ypač vasarą, kai mūsų dėmesio reikalauja ir daržas, ir sodyba, ir seniai matyti draugai, ir iš ežero neišlipantys vaikai… o dar norisi nepavėluoti į nuostabiausią saulėlydį prie Baltijos jūros.
Tai kad daugiau laiko liktų geriausiems vasaros prisiminimams, pristatome – jau marinuoti ir paruošti vartoti BEATOS VIRTUVĖ mėsos gaminiai. Jie tikrai prailgins vasarą! O dar sakoma, kad negalima nusipirkti laiko… Taip galima – jei žinai, ką pirkti.
KOKIE SKONIAI? KOKIE MARINATAI?
BEATOS VIRTUVĖ marinuotų gaminių skonis toks, kokį tik patyręs marinavimo meistras gali išgauti namuose. Ir tikrai netiesa, kad mėsos marinavimui nereikia laiko – tikrai reikia. Iš vakaro su išmone pamarinuota mėsa bus visai kitokia nei paruošta per 5 minutes prieš kepimą. Ši mėsos linija – ne tik perkantiems laiką, bet ir nemokantiems marinuoti. Jei ir dėl griliaus kūrenimo nepasitikite savo jėgomis – šaukite į orkaitę ir neškite kepsnius į terasą.
Skonius kartu su „Rokiškio mėsine“ kūrėme tokius, kad tiktų ir tradicinių skonių mėgėjams.
ŠAŠLYKAI yra dviejų rūšių: su žolelėmis ir smagiu prieskonių rinkiniu – bet ne per daug, kad neužgožtų mėsos skonio. Tokie tikrai lietuviški – „Ant kalno mūrai“ ir dar vieni – šoninės šašlykas „Nebūk alkanas“. Šie tikrai neleis likti alkaniems – nes taip ir vadinasi. Jie neišdžius, nes savyje turi užtektinai riebaliuko.

Ir dar – visa kolekcija dešrelių. Dešrelės yra šviežios: solidžios ir minimalistinės „Tėvuko firminės“, su chalapos paprikomis – smagiai aštrios, bet ne per aštrios „Kaubojaus sapnas“, ir dviejų rūšių plonosios, kurios tikrai patiks visiems: marinuotos ir su sūriu – „Anytos firminės“ bei švelnios, aromatingos – „Atvarom į svečius“.
Aišku, kad viską galima pasigaminti ir namie – bet #MamaIrgiŽmogus, ir kartais taip norisi pagalbos iš šalies, kai nusiperki gerą produktą su švaria sudėtimi, be nereikalingų priedų, ne per sūrius ir pamarinuotus taip, lyg kas iš vakaro būtų viskuo pasirūpinęs.

Man buvo svarbu, kad BEATOS VIRTUVĖ marinuotų gaminių linija būtų ne per daug sūri, be jokių skonio stipriklių – tik tie priedai, kurie užtikrina ilgesnį galiojimą, bet yra saugūs.
Smagaus kepimo! Ir, aišku, svarbu prisiminti, kad ne visada būtina kepti ant griliaus. O kai kepat – svarbu reguliuoti temperatūrą, nesudeginti mėsos ir visuomet pasiruošti daug daržovių – tada ir pilvas džiaugsis. Kaip visada mėgstu sakyti: daugiau daržovių – visada skaniau!
Kur jų rasti?
MAXIMA: sprandinės šašlykas „Ant kalno mūrai“, šoninės šašlykas „Nebūk alkanas“ ir šviežios kiaulienos dešrelės „Kaubojaus sapnas“. Beje, „Maximoje“ sprandinės šašlykui bus gera kaina iki pat birželio.
O kitų dešrelių ieškokite RIMI – ten rasite „Anytos firmines“, „Tėvuko firmines“ ir „Atvarom į svečius“.




Labai džiaugiuosi, kad dar net niekur nebuvau pasidalinusi social medijoj, bet jau gavau atsiliepimų iš jūsų – kad ragavot, kad patiko. Tai labai ačiū už gerus žodžius!
Tai jau antras mūsų mėsiškas projektas su „Rokiškio mėsinės“ smagiaja komanda. Pirmasis – vyniotiniai.
Tai paragaukite, išbandykite ir man parašykite!
Tikrai sudėtį tobulinome ne kartą – nes norėjau, kad tikrai būtų ir druskos, ir visų kitų dalykų ne per daug, o tiek, kiek reikia – kad produktas būtų ir skanus, ir galiojantis kelias dienas.
Smagaus kepimo! Ir oi – tik nepridėkite, kaip aš, per daug anglių į grilį fotosesijai… haha! Čia jau kita tema. 🙂