Gegužės mėnuo – Eurovizijos mėnuo. Ir ši savaitė yra TA YPATINGOJI! Aš TIKRAI esu Eurovizijos fanė! Vieną kartą buvau LRT televizijos iškomandiruota daryti iš Eurovizijos reportažus. O kiekvienais metais labai mėgstu reportažus daryti nuo sofos hahahaa

Žinau, kas surengia visus Eurovizijos vakarėlius. Tikrai labai smagu žiūrėti, sirgti už Lietuvą su šeima ar draugais ir spėlioti, kas laimės. Ir, neslėpkim, na tikrai norisi ir kažkokių skanių kąsnelių…

Ta proga – pasiūlymai jums. Na nemoralizuosiu, kad susidėliokite kokią daržovių lėkštę ar salotų dubenį… Bet noriu pasiūlyti įvairiausių užkandžių, kurie ne tik labai skanūs, bet sugalvoti su sveikesniais pasirinkimais.

Kepta duona su jogurtiniu padažu

Nebūtina duonos paskandinti aliejuje, kad išeitų traški, gardi ir NEATSIVALGOMA. Šalia – labai gardus jogurtinis padažas: lengvesnis ir pilnas skonio. Buvo hitas, kai dalinausi pernai vasarą. Kartoju: KEPTOS DUONOS RECEPTAS

Didžiulė nachos skarda

Tikrai idealus patiekalas Eurovizijos vakarėliui. Galima krauti daug spalvingų daržovių, pupelių, mėsos. O kur dar padažai šalia… Visada pasiteisina, o NACHOS RECEPTAS tikrai paprastas.

Vieno kąsnio užkandžiai ir pakramsnojimai

Daug skanių ir skirtingų kąsnelių visuomet įdomu. Keletas pasiūlymų:

Visų laikų SKANIAUSIAS užkandis SU SILKE – gardi paskrudinta duonelė, burokėlių paštetas, silkutė… Silkė ir Beata lygu meilė. Tai čia – geriausias užkandis TIKRAI.

KEPTAS VARŠKĖS SŪRIS – yra turbūt paprasčiausiai padaromas užkandžių stalo dalyvis, bet kiek skonio!!! Pabandykite, nuostabus.

Labai greitos BANDELĖS SU DEŠRELĖMIS. Na parodykit man vaiką, kuris atsisakytų tokio užkandžio? Aišku, suaugusiųjų rankos irgi tikrai tiesiasi į jas hahaha. Receptas subalansuotas iškyloms, bet tiks ir Eurovizijos vakarėliui.

LIPNŪS AZIJIETIŠKI SPARNELIAI SU KOPŪSTŲ SALOTOMIS – sparneliai kosminiu greičiu tirpsta laimingose burnose ir beliks klausytis komplimentų, kokie jie neatsivalgomi…

Užtepai ir kiti reikalai

RAUDONŲJŲ LĘŠIŲ HUMUSAS SU MORKOMIS – nuostabus, maistingas ir ypatingai skanus humusas. Tikrai daug mums reikalingų skaidulų ir skonių. Užkandis iš mano „Valgyk ir žydėk” rubrikos laidoje.

MEZE PADĖKLAS: pupelių humusas ir keptų paprikų muhamara – raudonųjų paprikų ir graikinių riešutų pasta taip vadinama. Antrasis – humusas, tačiau ne iš avinžirnių, iš kurių paprastai gaminamas šis užtepas, bet iš pupelių. O dar su duonos paplotėliais… Nuostabi užkandžių lenta iš Artimųjų Rytų.

SŪRIŲ IR MĖSYČIŲ LENTA – tiems, kurie nenori gaminti, bet mėgsta gurmaniškus sūrius ir skanius kąsnelius. Čia sudėti patarimai, kaip susidėlioti tobulą lentą. Tobulai gražią ir tobulai subalansuotą.

Rašyti komentarą