Spausdinti

Nachos populiarumas tik auga, ir ne veltui – tai paprastas ir universalus būdas pamaitinti minią. Nesvarbu, ar planuojate vakarėlį su draugais, ar jaukų vakarą prie televizoriaus, nachos yra populiarus pasirinkimas.

Jei planuojate gaminti didesnei kompanijai, siūlau daryti dvigubą skardą: vieną pusę skirti vaikams, kitą – suaugusiems. Vaikai, kaip žinia, mėgsta paprastumą, tad jiems – tik mėsa, kukurūzai ir sūris (galite įdėti mocarelos). O suaugusieji galės mėgautis įvairesniais skoniais – jalapenais, chorizo, keptomis saldžiomis bulvėmis ir feta.

Ką reikia žinoti?

Nachos esmė – tai kukurūzų traškučiai. Aš renkuosi Santa Maria, nes jų traškučių pasirinkimas platus – apvalūs, trikampiai ir skonis su druska yra neutralus pagrindas, kuris leidžia susikurti nachos pagal save.

Ką dėti ant nachos?

  1. Mėsa:
    • Aš dažniausiai naudoju maltą jautieną – ji greitai pakepama, šviežia ir labai skani su Santa Maria prieskonių mišiniais: Taco, Fajita arba Lime & Chili.
    • Jei neturite laiko kepti, galite rinktis paruoštą plėšytą jautieną ar kiaulieną – ją užtenka pašildyti su prieskoniais.
    • Norite vegetariško varianto? Pakepinkite moliūgą ar saldžiąsias bulves.
  2. Sūris:
    • Tinka bet koks lydomas sūris, tačiau mano favoritai yra čederio sūris ir… FETA! Taip, feta yra stebėtinai puikus ingredientas nachos. Jei nenorite vargti tarkuodami, tiesiog rinkitės jau paruoštą tarkuotą sūrį.
  3. Pupelės ir daržovės:
    • Naudoju virtas juodąsias pupeles, konservuotus kukurūzus spalvai, ir, žinoma, marinuotas Chalapos paprikas – jos suteikia aštrumo.

Kaip surinkti nachos?

  • Skardoje paskleiskite kukurūzinius traškučius.
  • Ant jų dėkite mėsą (arba vegetarišką pagrindą), pupeles, kukurūzus ir pasirinktas daržoves.
  • Pabarstykite tarkuotu sūriu (nebūkite kuklūs!).
  • Kepkite orkaitėje 10 minučių 190 °C, kol sūris gražiai išsilydys.

Nepamirškite papildomų priedų!

  • Santa Maria salsos padažas – nepakeičiamas gardumas prie nachos.
  • Gvakamolė: Jei turite prinokusių avokadų, pasiruoškite šį gaivų padažą. Receptas: 1–2 avokadai, 1 citrinos sultys, druska ir šviežia kalendra.

Jei norite dar labiau palengvinti vakarėlio organizavimą, mėsą galite pasiruošti iš anksto. Aš mėgstu jautieną su Santa Maria Chilli & Lime prieskoniais, bet tiks ir Taco prieskoniai. Su paruoštu mėsos troškiniu nachos surinkimas tampa greitas ir be streso.

Skanaus ir laimingų Naujųjų metų! 🥂

Nachos – idealus patiekalas Naujųjų metų vakarėliui

15
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

400 g maltos jautienos
Santa Maria Chilli & Lime arba Taco prieskoniai
1 skardinė konservuotų juodųjų pupelių
1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
Santa Maria kukurūziniai traškučiai (didelė pakuotė)
1 skardinė konservuotų kukurūzų
1 pakuotė mocarelos (vaikų pusei)
Chalapos paprikos, keptos saldžios bulvės, keptos marinuotos paprikos (suaugusių pusei)
Chorizo dešros šmotelis
feta ir fermentinis sūris
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Pasiruoškite mėsos įdarą: Įkaitinkite keptuvę, pakepinkite maltą jautieną su pasirinktais prieskoniais (Santa Maria Chilli & Lime arba Taco). Įmaišykite juodąsias pupeles ir papriką.

Sukonstruokite nachos:

1

Didelėje skardoje paskleiskite kukurūzinius traškučius.

2

Vaikų pusė: Dėkite mėsos, kukurūzų, mocarelos.

Suaugusių pusė: Dėkite mėsos, jalapenų, keptų paprikų, saldžių bulvių, kukurūzų, chorizo ir trupintą fetą.

3

Pabarstykite visą skardą gausiai fermentiniu sūriu ir feta, kad viskas skaniai susilydytų.

Reklama
41011
4

Kepkite 10 minučių 190 °C temperatūroje, kol sūris išsilydys.

Patiekite: Išimkite iš orkaitės, padėkite ant stalo ir mėgaukitės!

Ingredientai
Patarimas

Tikrai nepamirškite greta ir gvakamolės. Bus ir gaiviau, ir dar smagiau.

Gvakamolės receptas:

  • 1–2 gerai prinokę avokadai
  • 1 citrinos sultys (arba laimo, jei turite)
  • Žiupsnelis druskos
  • Šviežia kalendra

Avokadus sutrinkite šakute, įmaišykite citrinos sultis, druską ir smulkintą kalendrą. Patiekite šalia nachos ir mėgaukitės skonių deriniu!

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą