8241
Beatos virtuvė

Šį sekmadienį TV laidoje: Prancūzijos įkvėptas grožis akims ir malonumas kūnui, skonis – širdžiai ir skrandžiui

(6)

Sekmadienį laidoje aš būsiu laukuose ir pievose. Kai galvojome apie filmavimo vietas, labai norėjau, kad jos įkvėptų ir mus, ir jus. Žinau, kad aplink mus yra daug grožio, gerų iniciatyvų ir nuostabių spalvų bei kvapų.

Su levandų Jūrate

Apie Levandų kaimelį ir jo įkūrėją Jūratę Lankauskaitę-Kregždienę turbūt jau girdėjote, nes Jūratė tikrai daug dėmesio sulaukė, tad laidoje aš nagrinėsiu ne levandų krūmelius, o prancūzišką virtuvę. Kaip visada, patiekalus aš renku pagal save ir sau. Kas man patinka ir tinka, tą drąsiai galiu rekomenduoti ir jums.

Provanso daržovės

Šią laidą nufilmavome labai maloniai. Tiesa, vėjas plaikstėsi kaip reikiant, aplinkui debesis gainiojo, tai pastebėsite, kad kartais saulė, kartais – debesys. O įdomiausia, kad tie debesys porą kartų taip grėsmingai artėjo, kad kartą net užlijo… Bet laida buvo nufilmuota, ir sakyčiau, kad ne su lietum, o su vėjeliu – viskas ėjosi kaip iš pypkės, smagiai ir maloniai. Jūratės kaime man patiko, namo parsivežiau levandų vandens, kuriuo vis purškiu savo ir vaikų miegamuosius. Man levandų kvapas yra toks labai labai… Atsimenu, kai praėjusį sezoną filmavom laidą su Edgaru Montvidu, tai jis man buvo padovanojęs maišelį su levandų žiedeliais, tai vis uostydavau jį kiekviena proga, kai tik pasitaikydavo.

Beata ir levandos

Dar esu pamėgusi tokią labai malonią ir raminančią arbatą: ramunėlės, levandos ir mėtos.

Gero jums drybsojimo lovoje ar tiesiog gero savaitgalio, laida sekmadienį 10 val. ryte.

Tiems, kuriems reikia tikslumo, tai galiu pasakyti, kad laidoje bus visu savo prancūziškumu dvelkiančių ir daržovių, ir mėsos, ir desertinių patiekalų.

RATATOUILLE

Gaminsime klasikinį prancūzišką daržovių troškinį, tradicinę Provanso užkandėlę tapenade, kepsime rimtą ūkišką apkepą su bulvėmis.

Vištiena puode

Laidoje taip pat matysite, kaip ruošiama Provanso įkvėpta višta, kepta puode, kaip greitai pagaminti avižinius sausainius su levandomis ir, žinoma, jūsų dėmesiui prancūziškas pyragas-tartas: trapus krepšelis su varškės kremu ir avietėmis.

Sausainiai su levandomis

O trumpą sekmadienio laidos anonsą pamatysite čia:

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Inesa parašė:

    Lauksim ir laidos ir receptų bloge 🙂

  2. Rama parašė:

    Jau paziurejom ir kaip visada buvo vienas molonumas – gaivu, sviesu, nuosirdu ir skanu. Gaila si karta Beata nedainavo 🙂

  3. Ugnė parašė:

    Norėjau paklausti, kiek dėjote kiaušinių į plikytą kremą pyragui su avietėmis? 🙂 Beje, visada labai smagu žiūrėti Jūsų laidas

  4. […] kas nematėte pirmosios šio sezono laidos apie mano gimtadienį ir antrosios iš levandų laukų ir pilnos Provanso įkvėpimo, tai tą galite padaryti […]

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.