8241
Beatos virtuvė

Prancūzės nestorėja…arba labai gardūs Edgaro sausainiai su šonine ir sūriu

(15)

Aš kai buvau Prancūzijoje šį savaitgalį (Vaje vaje kada nustosi? jau tuoj atsibosi) tai prisižiūrėjau daug visokiausiu svojonių, ir truputi pati buvo įkvėpta veikti. Apie tai dabar rašau ir rytoj publikuosiu. Britai yra prirašę visokiausių knygų apie tai, kaip prancūzų moterys nestorėja,vaikai yra mandagūs ir nemėto maisto ant grindų, taip toliau ir panašiai….Manau Edgaras galėtų daugiau papasakoti šia tema, aš tai labiausiai užpavydėjau to gyvenimo kai „šitas vynas iš kaimo už trijų kilometrų“ „tas iš kaimo už penkių“ Mes buvome apsistoję Auberge du vin, svečių namuose. Pirmą vakarą šeimininkai vaišino kaip ir įprasta 4 dalių vakariene, su skirtingu vynu prie kiekvieno „kurso“. Šeštadienį po pietų Linda kuri yra diplomuota vyno žinovė ir mokytoja  ten organizuoja visokias vyno atostogas, ir mums pravedė dviejų valandų vietinio vyno pamoką degustaciją. Ji sakė, kad prancūzai, nors yra didžiausi vyno gamintojai pasaulyje, nėra geriausi vyno ekspertai.  Ir patys vartoja tik jų krašto vyną, ir nelabai domisi kas yra toliau, bet žinote jei aš ten gyvenčiau taip pat taip daryčiau…O štai čia jums sausainiukai kuriuos Edgaras vakar laidoje gamino ir sakė, labai tinka prie sauso balto vyno.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (15)
Komentarai
  1. Marija parašė:

    įrasta rašosi su į nosine… ir čia buvo joks „misspelingas“

  2. As parašė:

    Storeja tos prancuzes, o prancuzai yra labai nemandagi tauta

    • Beata Nicholson parašė:

      ha ha ha ha ha na aš tai neskirstau į tauta ir ne tauta, žmonės visur yra vienodi yra prėskų yra saldžių, yra atgrasių ir nemandagiu…Visus kuriuos aš sutikau buvo labai malonūs 🙂

  3. delisis parašė:

    As pabandziau padaryti tai pirstus apsilaiziau

  4. Aciu parašė:

    Uz toki puiku recepta!Butinai pabandysiu.

  5. Aušra parašė:

    Bet juk čia nelabai pavykę plikyti sausainiai. Subliuškę ir praradę savo formą dėl per skystos tešlos 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aušra ne dėl to jie subliuškę, siūlyčiau pabandyti iškepti,o paskui pakritikuoti….Jie tokie todėl, kad juose daug sūrio, kuris kaip žinia pakeičia viską, bet patikėkite tikrai labai gardūs, jei būtume norėję daryti pasiputusius tai būtume tokius ir padarę…tada dėtume mažiau sūrio….Edgaro svečiai nesiskundžia, man taip pat labai patiko, jūs visuomet galite padaryti savo versiją:)

  6. M parašė:

    Jega, va sito kaio laukiau! As kai saldumynu nemegeja, tai jaučiu nesaldžių sausainuku, užkandeliu ir t.t.t receptų trūkumą 🙂

  7. Ieva parašė:

    Na jau šita laida… tokia žaisminga, nuotaikinga, ir svečias įdomus, ir receptai viliojantys, taip skanu žiūrėti buvo! Ačiū!

  8. Virginija parašė:

    Katik išbandžiau ir nė kiek nusivyliau, labai skanūs! Puikiai tiks kaip užkandis ant gimtadienio stalo. Ačiū už idėją!;)

  9. del sonines parašė:

    Noriu pasiklausti: ta sonine turi buti is parduotuves pirkta, kur labai plonai buna supjaustyta dideliais gabalais ar ta kur su riebalo daug ?

  10. Justina parašė:

    Nezinau…pirma partija katik sudejau i orkaite ir man jie gaunasi visai kitokie nei cia nuotraukoj…nezinau kaip skonis, bet vaizdas tai visai kitoks, kaip plonyciu sausainuku su sonines gabaleliais. Neaisku kodel man jie taip nepasipute 🙁 tikiuosi bent jau skonis geras bus..

  11. Marijaa parašė:

    Ką tik ištraukiau iš orkaitės… Jie tiesiog pasakiški! Ir pakilę beveik kaip tikri eklerai ir gaminimas labai paprastas. bravo!

  12. viktorija parašė:

    Niu tikrai labai skanus 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.