Aš kai buvau Prancūzijoje šį savaitgalį (Vaje vaje kada nustosi? jau tuoj atsibosi) tai prisižiūrėjau daug visokiausiu svojonių, ir truputi pati buvo įkvėpta veikti. Apie tai dabar rašau ir rytoj publikuosiu. Britai yra prirašę visokiausių knygų apie tai, kaip prancūzų moterys nestorėja,vaikai yra mandagūs ir nemėto maisto ant grindų, taip toliau ir panašiai….Manau Edgaras galėtų daugiau papasakoti šia tema, aš tai labiausiai užpavydėjau to gyvenimo kai „šitas vynas iš kaimo už trijų kilometrų” „tas iš kaimo už penkių” Mes buvome apsistoję Auberge du vin, svečių namuose. Pirmą vakarą šeimininkai vaišino kaip ir įprasta 4 dalių vakariene, su skirtingu vynu prie kiekvieno „kurso”. Šeštadienį po pietų Linda kuri yra diplomuota vyno žinovė ir mokytoja  ten organizuoja visokias vyno atostogas, ir mums pravedė dviejų valandų vietinio vyno pamoką degustaciją. Ji sakė, kad prancūzai, nors yra didžiausi vyno gamintojai pasaulyje, nėra geriausi vyno ekspertai.  Ir patys vartoja tik jų krašto vyną, ir nelabai domisi kas yra toliau, bet žinote jei aš ten gyvenčiau taip pat taip daryčiau…O štai čia jums sausainiukai kuriuos Edgaras vakar laidoje gamino ir sakė, labai tinka prie sauso balto vyno.

 

 

Komentarai
  1. Bet juk čia nelabai pavykę plikyti sausainiai. Subliuškę ir praradę savo formą dėl per skystos tešlos 🙁

  2. Jega, va sito kaio laukiau! As kai saldumynu nemegeja, tai jaučiu nesaldžių sausainuku, užkandeliu ir t.t.t receptų trūkumą 🙂

  3. Na jau šita laida… tokia žaisminga, nuotaikinga, ir svečias įdomus, ir receptai viliojantys, taip skanu žiūrėti buvo! Ačiū!

  4. Katik išbandžiau ir nė kiek nusivyliau, labai skanūs! Puikiai tiks kaip užkandis ant gimtadienio stalo. Ačiū už idėją!;)

  5. Noriu pasiklausti: ta sonine turi buti is parduotuves pirkta, kur labai plonai buna supjaustyta dideliais gabalais ar ta kur su riebalo daug ?

  6. Nezinau…pirma partija katik sudejau i orkaite ir man jie gaunasi visai kitokie nei cia nuotraukoj…nezinau kaip skonis, bet vaizdas tai visai kitoks, kaip plonyciu sausainuku su sonines gabaleliais. Neaisku kodel man jie taip nepasipute 🙁 tikiuosi bent jau skonis geras bus..

  7. Ką tik ištraukiau iš orkaitės… Jie tiesiog pasakiški! Ir pakilę beveik kaip tikri eklerai ir gaminimas labai paprastas. bravo!

Rašyti komentarą