8241
Beatos virtuvė

Maltinukai garstyčių padaže

(4)

Kas nemėgsta kotletų? Na – maltinukų? Kaip gi čia teisingai išsireikšti? Vieną kartą aš TV eteryje „kotletus“ pavadinau „kotletais“, tai gavau vieno eksperto laišką, išaiškinantį, kas yra tikrasis kotletas, o tikrasis kotletas, anot jo, tai tau ne koks nors maltinukas, o mėsos pjausnys… Nu žodžiu, tingiu aš čia nagrinėti… Bet ką man dabar padaryti, jei aš taip pripratusi nuo vaikystės? Manau, visi taip kotletus vadina… Ir netgi gerbiamas Didysis lietuvių kalbos žodynas. Čia lygiai taip pat, kaip su makaronais ir pasta. Aš, jau pastebėjote, čia, šitame blog‘e, makaronus vadinu pasta… Nes makaronai – tai tik viena iš pastos rūšių, čia tas pats, kas visus vadintume farfarelėm arba tagliatelėm, arba spagečiais, bet nors ir kaip man atrodo tas makaronų lietuviškas pavadinimas netinkamas apibūdinti pastai… Aš su savo IMN, kuri, kaip žinia, pas mus auga dvikalbė, kai kalbu apie pastą, lietuviškai sakau – makaronai… Taigi ir mano tas dvikalbis vaikas toliau gyvena susipainiojime, ir pastą vadina makaronais, kai kalba lietuviškai, o angliškai makaronus vadina pasta… Žodžiu, painiava…

Pradėjau nuo kotletų, o dabar toliau tempiu link to, kad man maltos mėsos gaminiai labai patinka. Čia nuo vaikystės dėl tos bulvių košės ir burokėlių, ir kotletų… O balandėliai?? Rojus žemėje, o ne maistas, yra balandėliai… Ir šiandien aš gaminau vakarienei balandėlius, man tie švieži kopūstai taip skaniai kvepia… Taip pavasariu ir vasara, o bedarinėdama kopūstą, dar jo kotą pagraužiau, tai iš karto kaip vaikas pasijutau… (kopūstų kotais ir balandėliais buvau maitinama, ne kitaip, o kas išėjo?). Bet apie balandėlius jau rašiau, taigi recepto iš naujo nerašau, tik pridedu link‘ą, kur rasti…

Bet, tiesą sakant, dabar tuos tikrus kotletus keptuvėje aš retokai kepu, man nelabai išeina ir per daug kažkaip riebiai būna… Taigi, aš dabar visada darau ne kotletus, o mėsos kukuliukus, kuriuos kepu orkaitėje ir jie super duper išeina. Tada galima juos vienus, kaip kokias saulėgrąžas, gremžti ir užkandžiauti arba sumeistruoti kokį padažą ir jame jau iškeptus maltinukus pamirkyti… Aš dažniausiai darau elementarų pomidorų padažą arba baltą su garstyčiomis. Pirmiausia, apie maltinukus garstyčių ir grybų padaže.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. jurgita parašė:

    Sivakar dariau maltinukus. Super gavosi. Viskas labai puikiai draugauja tarpusavy. Taip paprasta ir taip skanu!

  2. Eva & Saras parašė:

    Musu seima pirstelius net laizo nuo tokio recepto 🙂

  3. Jazzille parašė:

    Pagaliau prisiruosiau kepti kotletukus ir stai kas gavosi 🙂

    http://jazzille.blogspot.be/2012/10/cutlets.html

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.