8241
Beatos virtuvė

Maltinukai garstyčių padaže

(36)

Su bulvių koše – skaniausia.

Reikės:
  • 250 g maltos kiaulienos
  • 250 g maltos jautienos
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 šaukšto garstyčių (aš naudoju švelnias amerikoniško stiliaus garstyčias, bet jei tokių neturite, tai tada siūlau dėti mažą šaukštelį Dijono garstyčių)
  • Kiaušinio
  • Saujos džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Čiobrelio lapelių
  • Garstyčių ir grybų padažui su cukinija
  • Reikės:
  • Didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 150 g šampinionų
  • 50 g sviesto
  • Šaukšto miltų
  • 200 ml balto vyno
  • 150 ml vištienos sultinio
  • 1 šaukšto pilnagrūdžių garstyčių
  • 1 šaukšto amerikietiškų garstyčių (jei nėra, pakeisti Dijono garstyčiomis puse kiekio)
  • 100 ml grietinėlės
  • Trupučio aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • Kelių čiobrelio stiebelių

Kaip paruošti:
1. Svogūną labai smulkiai supjaustome ir kartu su visais kitais ingredientais sudedame į mėsą. Viską gerai išmaišome.
2. Iš mėsos formuojame golfo kamuoliuko arba didelio graikinio riešuto dydžio kamuoliukus (lengviausia tai daryti truputį drėgnomis rankomis).
3. Ant kepimo skardos dedame groteles ir ant jų sodiname kukulius. Kadangi jie tupi ant grotelių, skystis iš jų išbėga ir jie tokie tvirti išeina, nes, jei jie sėdi savo skystyje, tai gali ir pabyrėti. Galima ir skardoje juos kepti – džiūvėsėliai šiek tiek sugeria skystį, kuris yra mėsoje.
4. Kepame apie 40 minučių 190˚C orkaitėje, po 20 min. apverčiame, kad apskrustų ir kitas šonas.
Kol kukuliai kepa, paruošiame padažą.
5. Supjaustome svogūną pusžiedžiais. Puode arba keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir šaukštą sviesto (apie 20 g), lengvai pakepiname svogūną.
6. Sudedame į keptuvę smulkintą česnaką. Palaukiame, kol česnakas pakvips.
7. Sudedame supjaustytus grybus ir juos lengvai pakepiname.
8. Sudedame prieskonius (druską, pipirus ir čiobrelį) ir garstyčias.
9. Supilame vyną ir leidžiame jam gerokai pakunkuliuoti.
10. Supilame pusę vištienos sultinio, kitą pusę pasiliekame, jei prireiktų praskiesti.
11. Per tą laiką (geriausiai mikrobanginėje krosnelėje) išlydome sviestą ir į tą sviestą įdedame kupiną šaukštą miltų. Išmaišome ir tą masę sudedame į grybų ir vyno mišinį, maišome, kol viskas sutirštės.
12. Supilame grietinėlę ir pakaitiname.
13. Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į karštą padažą, dar palaikome ant ugnies minutę ir išjungiame. Cukinija išvirs ir be ugnies, be to, kai sudėsime kukulius, viską pašildysime.
14. Kai kukuliai iškepa, juos sudedame. Jei padažas jau atvėso, viską pakaitiname 1-2 minutes. Viskas. Skaniau nebūna.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,83 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (36)
Komentarai
  1. aciu parašė:

    Beata, didelis aciu uz sita recepta, mano dukros mylimiausias patiekalas, gaminu retai, bet visada labai skaniai gaunasi.

  2. juste parašė:

    sitie kukuliukai nerealus,kai karta padariau draugams, tai dabar nuolat praso, kad pagaminciau siuos kukuliukus 🙂 labai skanu

  3. Dovile el parašė:

    Laba diena. Garstyciu ir grybu padazo paruosimo sarase nebuvo cukinijos, tai jos ir nenusipirkau, nes visus produktus pirkau pagal sarasa 🙂 Pagaminau viska pagal recepta, laukiu vakaro ir seimynos nuosprendzio 🙂 Man tai skanu.

  4. Ačiū parašė:

    Sveiki, Vakar gaminau šį nuostabų patiekaliuką, tai šeimyna liko sužavėta. ačiū už paprastą, bet labai skanią idėją.

  5. Esta parašė:

    Dievisko skonio,tikrai,seimyna liko nustebinta ir soti :))

  6. ieva parašė:

    labai skanus patys maltinukai, labai purus kepant tiek okrkaiteje , tiek keptuveje, labai skanus patiekalas, tik gal cukinija reiketu ta zalia nedidele deti, bet labai ir taip patiko

  7. Malvina parašė:

    Receptas nuostabus. LABAI AČIŪ. Maltinukus darome pakankamai dažnai, ir dažnai, kai lankosi draugai. Vieną kartą padarėm savo draugams, ir kai tik suvalgė ir pagyrė koks puikus receptas ir koks puikus skonis, vienas iš jų paklausė, kas čia tas žalias padaže??? Kai sužinojo, kad padaže yra cukinijos ir pievagrybių, pareiškė, kad jų niekada nemėgęs ir nevalgo… Vat kaip būna :)))

  8. Dovile el parašė:

    Ai, juk neparasiau kuo viskas baigesi. Vyras pripazino, kad skanu, bet daugiau niekada ir neprase pakartoti. O dydysis recepto pliusas tas, kad gaminant si patiekala isgeriau ir as vyno (to paties, kaip ir pagal recepta teko panaudoti), tai gaminti buvo labai linksma ir buvau labai geros nuotaikos 🙂 Aciu uz tai!

  9. Gintare klausia parašė:

    Sveiki,
    Labai Jums ačiū už nuostabią idėją, bet prieš pradėdama gaminti, norėčiau paklausti, ar galima šiam patiekalui naudoti Saudos garstyčių sėklas? Iš anksto dėkoju.

  10. jurga parašė:

    Išbandžiau ir aš šį receptą 🙂 Superinis ! Rekomenduoju būtinai pasigaminti.
    Puikus būdas paįvairinti kotletų meniu . Vyrui laaaaabai patiko 🙂

  11. Daniela parašė:

    gavau anti ir nezinau ka daryti, daug zaisti neturiu laiko. kaip manot ar galima padaryti tokius maltinukus tik is antienos?

    • Beata Nicholson parašė:

      oi miela Daniela, antis nuostabus paukshtis, gerai nusausinkite istrinkite druska, ir pipirais, truputi subadykite odelę prie kojų ir papilvėj, dėkite į skardą šaukite į karštą karštą orkaitę (200) kepkite pradžioje apie pusvalandį karštai, tada sumažinkite iki 160 kepkite dar valandą su trupučiu pabaigoje vėl padidinkite kaitrą…esmė kad ji turi išleisti daugumą riebalų ir iškepti minkštą….praktiškai kristi nuo kaulo…Kepant apverskite du kartus, kad vienodai apskrustų ir išbėgtų taukeliai…Taukų išbėgusių neišmeskite, jie labai tiks bulvėms kepti…ir t.t.

  12. Zivile parašė:

    Na, ir vel..perskaiciau ir pagaminau 🙂 tokio skonio nesitikejome..padazas ir cukinija – tobula 🙂 reziume: vyriskis apsivalge ir nugriuvo miegot, tad virtuve teko tvarkyti paciai :))

  13. Erika parašė:

    Sveika, Beata, kiek maždaug reikia cukinijos dėti? Ačiū.

  14. Birute parašė:

    laba diena,

    norejau paklausti jei as grybu nedesiu skonis labai pasikeis? nes mano vyras negali valgyt grybu :/ o as dievinu bet kadangi planuoju daryt tai ydomu ar labai pasikeis skonis jei ju nedesiu. Aciu uz atsakyma

  15. Ieva parašė:

    Beata, ką tik pasigaminau ir paragavau…. mmmm… Labai ačiū už puikius receptus!

  16. Rusnė parašė:

    Sveika,Beata, pagaminau patieka ir paragavus supratau,kad tai geriausias kotletukų patiekalas….labai ačiū už šį receptą;)

  17. Nerijus parašė:

    Ka tik isbandytas patiekalas, labai skanu :))

  18. jurgita parašė:

    o jei nepiltume vyno kas nutiktu?

  19. Andrius parašė:

    Receptas ilgas, bet skaitosi skaniai, bandysim…

  20. Viktorija parašė:

    Sveiki, o sauja džiūvėsėlių dalyvauja kur? Čia maltiniams apvolioti ar į tešlą dėti? Jei į tešlą, tada kaip būdami viduje jie gali sugerti skystį išbėgantį lauk?

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveiki Viktorija, džiūvesėliai dedami į mėsa su visais kitais ingridientais, ir jie su kiaušiniu dar labiau sulipina ir sugeria drėgmę. O jei orkaitėje kepate, galite dar ir apvolioti, kad gražesni ir traškesni būtų. Sekmės.

  21. Toma parašė:

    Labai skaniai gavosi:)
    Kepiau maltinukus keptuvėje, nes orkaitė neveikia. Kai sutaisys mėginsiu orkaitėje kepti, tikiuosi bus dar skaniau 🙂

  22. Gintarė parašė:

    Laba diena,
    Norėjau paklausti, ar baltas vynas turi būti sausas ar saldus?

  23. Gintarė parašė:

    Ačiū už atsakymą 🙂

  24. Giedre parašė:

    Norčiau pasitikslinti, ar gaminant padažiuką alkoholis iš jo išgaruoja? Norėčiau pagaminti šiuos kotletukus, bet turiu du labai mažus valgytojus:)

  25. Giedre parašė:

    Ačiū!

  26. egle parašė:

    niekados nededu į maltinukus kiaušinių. mano senelė, prieškarinė prūsiška gaspadinė, niekados nedėdavo. Čia gal nuo sovietmečio ateina šita mada, su kiaušiniais. Prisimenu studentų valgykloje būdavo maltinukai, kieti, kad net langą galėjai išmušti, matyt su kiaušiniu. Maltinukams reikia geros mėsos, riebiame piene ismirkintos geros bandelės ar pyrago(velykoms galit šliųkštelt ir grietinėlės) ir labai susmulkinto svogūno, na dar prieskonių, žinoma. Svogūną aš smulkinu elektriniu smulkintuvu, įpilus šaukštą pieno. Viską gerai sumaišom ir pastatom pusvalandžiui. Po to imam mėsą saujomis ir metam su jėga į dubenį. Taip daužom masę kokias penkias minutes. Formuojam maltinukus, apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje. Tada sudedam į gilų kepimo indą (aš naudoju stiklinį) ir į įkaitintą orkaitę. Maltinukai bus purūs, purūs. Kaip mane mokė senelė, jei nori gerų maltinukų, reikia geros mėsos, šviežio gero pyrago ar bandelės ir nedaryti maltinukų per mažų… o kai turėsit tobulus maltinukus galit juos pateikti su visokiais padažais ir be jų, galit valgyti šaltus ant sumuštinių ir t.t.

  27. Andreja parašė:

    Labai sudetingas padazas.. Paprastesnis variantas gal yra?

  28. Ivona parašė:

    Ka tik su draugu labai skaniai pavalgem matinukus padaze pagal jusu recepta! Aciu jums didelis uz jusu receptus! Ir kad skelbems jos savo puslapyje, nes sio metu esu Maltoje ir negaliu nusipirkti jusu zurnalo, kuri visada pirkau budama LT;)

  29. Lina parašė:

    Tobula! Tik ką po pietų, visi svečiai išgyrė. Taip skanu! Beata, Jūsų receptai nuostabūs!

  30. Audrone parašė:

    Sirdis dainuoja rudeni nes ka tik paruosiau tuos kukulius vietoj kiaulienos farso dejau kalakutienos taip skanu aciu aciu miela Beata net vyno taures nereikia viskas padaze❤️

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.