Kaledoms čia, UK, būtinai privalomi keli valgomi dalykai: kalakutas, briuselio kopustai (niekas nemėgsta, bet visi valgo, mat tokios tradicijos) ir kumpis… Dar galečiau vardinti, bet norejau tik kalbą privesti iki kumpio. Mes taip pat įsigijom tokį ant kaulo, prabangų – gal kokių 3 kg mėsos šmotą: virtas, rūkytas ir visaip kaip apdirbtas. Žodžiu, pjauk ir valgyk…
Bet kad ir kaip stengėmės, niekaip neįveikėm jo…. Taigi, kai man atsibodo žiūrėti į liūdną kumpio veidą, kiekvieną kartą atidarius šaldytuvą, nusprendžiau iš jo paruošti vakarienę…Toks labai jaukus patiekalas. Reikia pacių paprasčiausių produktų ir kokios 1 valandos…
Kaip paruošti:
Aš naudojau charlotte bulves, bet šiaip jokio politinio skirtumo kokias bulves naudosite, tiesiog mažesnės gal gražiau atrodo ir tos charlotte bulvytės yra dar ir labai skanios. Bulvių galima ir daugiau… Svarbiausia, kad uždengtų apatinį užkepėlės sluoksnį.
Sveiki,
sekmadienį žiūrėjau Jūsų laida,patiko,bet ne labai atsimenu recepto eigos.
Gal galite man padėti.
Širdingai Jums dėkingas,
Mindaugas