8241
Beatos virtuvė

Ketvirtadienis žuvies diena? Nasi goreng su krevetėmis (kepti ryžiai Indonezija)

(6)

Mano viena drauge neseniai pasiskundė, kad nusipirko šviežios žuvies, ir ji – oi kokia nešviežia buvo….Mūsų laidų filmavimo istorijoje taip pat buvo  atvejis nusipirkome lašišą (pardavėja dar patarė – imkite šita šviežesnė) lašiša smirdėjo tragiškai, ir akivaizdžiai tikrai nebuvo šviežia. Su žuvim galioja tik viena vienintelė taisyklė –  šviežumas. Būkite budrūs.  Aš labai atsargiai renkuosi žuvį, ir visada gaminu tą pačią dieną kai nusiperku, bet kartai ir tai nepadeda. (nors negaliu burnoti prieš angliškas parduotuves dar nei karto neteko nusipirkti nekokybiškos žuvies, žuvies parduotuvė taip pat viena nebloga netoliese yra, gaila, kad žuvies turgus taip toli)   Mūsuose t.y. Lietuvoje šaldyta žuvis yra populiaresnė už šviežią, dėl daugelio priežasčių. Aišku su šaldyta žuvim yra viskas kitaip,  kokybė labai svarbu, patys žinote kaip kartais ji buna sušaldyta su tona vandens dėl svorio….ir šiaip ji vandeningesnė ir rezultatas  nebe toks kaip su atšaldyta/ šviežia, bet va su krevetėm šaldytom tai tikrai neapsigausi. Aš vakar dariau krevečių karį. Greitai ant keptuvės viena kita daržovė, prieskoniai, pomidorai, krevetės pabaigoje ir viskas aromato kupina ir lengva vakarienė paruošta. Štai šis patiekalas kurį su Edgaru gaminome laidoje, yra iš Indonezijos, mano kita draugė Indonezijos Balio saloje praleido beveik metus, mokydamasi jų kalbos…Taigi orang orang yra žmogus…o babi yra kiaulė…bebek yra antis, o nasi goreng – kepti ryžiai su kiaušiniais. Draugė mane neblogai pakonsultavo apie vietinę virtuvę…Ir va štai jos nuotrauka kaip atrodo ten patiekiamas Nasi Goreng…Anot jos, šis keptų ryžių dalykas  ten valgomas ryte, pietums ir vakarienei…

Nasi Goreng su kiaušiniu Balyje, su agurku ir krevečių traškučiais

Taigi Nasi Goreng reiškia kepti ryžiai su kiaušiniu, jei su krevetėm, kaip mes laidoje darėme tai jau Nasi Goreng Udang..

Štai kaip viskas gaminama

Mano laidoje gamintas Nasi Goreng yra ne tokioj didelėj keptuvėj, ir visko esmė čia yra labai paprasta greitai pakepinti, nepamiršti saldaus sojos padažo, kuris labai būdingas Indonezijos virtuvei, ir vadinasi Kecap Manis, ir jo tikrai yra LT parduotuvėse, (aš jo pirkdavau dar tais laikais kai mokiausi universitete, tokie maži buteliukai)  jei nėra tai dėkite truputi rudo cukraus prie daržovių kepamų ir paskui paprasto sojos padažo.

Žodžiu puikus patiekalas kuriam reikia tik šaltų išvirtų ryžių, ir netgi krevečių nereikia, jei jų nėra, tik aišku ir česnako, ir čili pipiro, ir laiškinių svogūnų, ir kalendros ir kecap manis nereikia pamiršti. Taip pat ir agurkų nepamirškite…

Receptas yra čia

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. nerodo parašė:

    Neveikia recepto nuoroda 🙁

  2. AS parašė:

    BEATA, NEATSIDARO RECEPTAS:(((((((((((((((((((

  3. Jumanik parašė:

    Man irgi pirma neatsidare, dabar atsidaro 🙂 Siandien darysiu krevetes pagal si recepta. Kaip tik turejau kreveciubet nesugalvojau ka su jomis daryti, tai kad receptukas paciu laiku 🙂

  4. Klausimukas Beatai parašė:

    Sveika, Beata 🙂
    Turbut nesuklysiu, Jusu pasiteiraudama apie stiklainiu etikeciu nulupimo buda. Jei neklystu, kazkada esu perskaiciusi Jusu puslapyje arba knygoje patarima
    kaip labai lengvai galima nuo stiklainiu nuvalyti etiketes..Jei neapsirinku buciau labai dekinga jei pasidalintumete dar karteli 🙂

  5. Žuvies diena parašė:

    Beata,
    Laikai keičiasi – penktadienis žuvies diena, o ne ketvirtadienis… Derėtų žinoti…

  6. Raminta parašė:

    Idomu, kas gi pakeite zuvies diena? Visada buvo ketvirtadienis. Butu labai idomu suzinoti.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.